2021.08.23 17:25 Jumanji175 Olvasottság: 228x
2

A gonosz baba második önálló kalandja

Úgy adódott, hogy ismét megnéztem ezt a filmet. Tudni kell, hogy gyerekkorom óta félek a horrorbabáktól, illetve vannak az olyan babák, amiket kapnak a gyerekek, és ha megnyomod a hasát, akkor böfög vagy beszél stb. Na azoktól is parázom, de nagyon.

A filmet először egy 21:30-kor kezdődő vetítésen láttam a moziban, még 2017-ben, amikor kijött. Hazafele az út egy téren át vezetett, ami régen lópiac, azelőtt pedig temető volt. Annyira, mint akkor, még sosem féltem. De térjünk rá a filmre!

A gonosz baba második önálló kalandja

A Démonok között széria zseniális, a mai horrorok közül a legjobbak szerintem, bár a Gyászoló asszony átka gyengébbre sikerült; ennek a darabja ez az alkotás is. A rendezés és a színészi játék is nagyon jóra sikerült, kevés jump scare van a filmben, inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy a nézőben a félelem tartós legyen, semmint arra, hogy hirtelen ijesztgetéssel akarjanak mély benyomást hagyni az emberben. A történet jó, a hangulat és az ember érzelmének fokozása kiváló.

Viszont, mint megannyi más horrorfilmben, itt is az emberi kíváncsiság, ami kiváltotta a rossz, démoni erő vándorlását. Természetesen, ha azt mondják, ne menj be egy szobába, az ember a szöges ellenkezőjét fogja tenni. Ez ebben az esetben a legrosszabb dolog volt, amit tehetett a Janice névre hallgató kislány.

Zenei világa egyszerű, mégis ijesztő. A horror műfajban szerzett tapasztalataim alapján a zene vagy más hangi aláfestés sosem jelent jót. Biztos, hogy ha megszólal valamilyen dallam, az egy félelmetes vagy ijesztő történést hoz magával, ami az emberben automatikusan, ösztönösen ijedtséget, összerezzenést, félelmet generál. Remegni kezd a keze, talán a lába is, és feszülten figyeli az eseményeket.

Horror műfajon belül nálam abszolút toplistás ez a film. Féltem alatta, és pont ez lenne a lényeg egy ilyen műfajú film esetében. 10/10.

horror | misztikus | thriller

A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a... több»

2