2021.10.08 15:27 Képkockák Olvasottság: 238x
1

Nem értem, hogy hagyhat valakit hidegen a baseball

„Én annyira utálok veszíteni, nagyon utálok, jobban utálok, mint amennyire nyerni akarok, ez nagy különbség.”

Igaz történet alapján készült film sok van, de kevés van olyan jól megcsinálva, mint Billy Beane megfilmesített története. Billy (Brad Pitt) egy korábbi, a profi ligában játszó baseballjátékos, aki 6 évnyi profi liga után játékosból az Oakland Athletics csapatfőnöke lett. Asszisztensével, egy fiatal közgazdásszal, Peter Branddel (Jonah Hill) ketten akartak szembeszállni egy kis költségvetésű csapattal olyan nagy csapatok ellen, mint például a Boston Red Sox vagy a New York Yankees. Új szemléletük statisztikákon alapszik, és a hagyományos módszereket eldobva, mindent egy lapra feltéve megpróbálnak maradandót alkotni.

Nem értem, hogy hagyhat valakit hidegen a baseball

Számomra az amerikai foci, valamint a baseball is érdekesnek tűnik, azonban sok szabályt nem ismerek, és sosem ástam bele magam a témába mélyebben. Amennyiben legalább az alapokat ismered, lépést fogsz tudni tartani a filmmel, ugyanis a fontos tudnivalók, szabályok kiderülnek belőle.

Mindig szerettem, ha eredeti felvételeket is felhasználtak egy filmhez, ha igaz történet alapján készült. A színészek remekül játszanak, Brad Pitt hozza a szokásost, Jonah Hill pedig megmutatja, hogy nemcsak egy nevetgélő karaktert tud eljátszani, hanem komoly szerepeket is. Art Howe (Philip Seymour Hoffman) talán az, aki a film „gonosza”, jól alakít, nekem az „Egy asszony illata” során nyújtott gesztusai köszönnek néhol vissza, valamint a „Patch Adams” során is egy hasonló karaktert alakított, tehát nem új számára ez a terep.

A történet fordulatokkal teli, a színészek remekelnek, a vágások és a rendezés kivételesen jó, a sportról szóló, főleg igaz történet alapján készülő filmek sokszor vontatottá válnak, ellaposodnak, de szerencsére itt szó sincs erről. Nem véletlen, hogy a film két kategóriában (legjobb alakítás és legjobb forgatókönyv) is elnyerte a New York-i filmkritikusok díját.

Ha szeretnél egy délutáni kikapcsolódást, egy igaz történeten alapuló filmet, ami sportról szól, akkor ez az egyik legjobb választás, ráadásul jelenleg a Netflix kínálatában is megtalálható.

dráma | életrajzi | sportfilm

Billy Beane élete a baseball. Valaha sportolói karrierről álmodott, ám nem sikerült a legjobbak közé kerülnie. Munkája így is a sportról szól, ő az Oakland A's baseballcsapat... több»

1