2021.10.08 15:33 Képkockák Olvasottság: 100x
0

Idris Elba lovon - nem jó ötlet

Kiaknázatlan lehetőség. Dokumentumsorozatra éhezés. A #Netflix színvonalához nem méltó film.

A Városi Cowboy (Concrete Cowboy) egy valódi philadelphiai szubkultúrát mutat be nekünk egy problémás (fiktív) fiatal, Cole Harp történetén keresztül. Cole a sok bajbakeveredés miatt nem maradhat kizökkentés nélkül, az anyja elviszi Philadelphiába, Cole apjához. Az idősebb Harp egyike a Fletcher Street-i cowboyoknak, akik a városban egy lovardát működtetnek.

Idris Elba lovon - nem jó ötlet

Maga a szubkultúra több helyről is ismerős lehet, például a manapság is felkapott, Lil Nas X Old Town Road című zenei videoklipben is megjelenik, azonban egy másik méltán híres zenei klipben, a Rudimental Feel The Love című klipjében is megjelenik.

A Netflix sajnos az eddigi tapasztalataim alapján ügyesebben csinál sorozatokat, mint filmeket, csak ebbe sokszor nem gondolnak bele. Amennyiben csináltak volna egy sorozatot, mint amilyen például a Last Chance U. Ezzel a történettel nem sikerült átadni az igazi életérzést, nem volt igazi mélysége, és ami a legfontosabb, a vágás és az operatőri munka jóval az átlag alattinak mondható.

Ami komolyabb probléma, hogy a fiktív történetbe valós történeteket, embereket helyeztek, így még azt se tudtam komolyan venni, ami ténylegesen megtörtént, és ráadásul olyasvalaki mondja el, aki átélte. Ennek egyszerűen az az oka, hogy színészkedésre késztettek embereket, ahelyett, hogy leülnének a kamera elé, mintha személyesen nekünk mesélné el a történetét.

A szubkultúrát próbálják rátenni Idris Elba egyik vállára, míg a rossz rendezői, operatőri és színészi munkát a másik vállára, ő pedig ez alatt a súly alatt nem tud semmi olyat mutatni, ami kizökkent minket ebből a középszerű valóságból. Remélem, hogy egyszer láthatunk egy igazán izgalmas, akár dokusorozatot erről a témáról, ugyanis megérdemelné.

dráma

Cole igencsak zűrös életet él, városi tiniként pedig meggyűlik a baja a felnőttek világával és persze a hatóságokkal. a A nyarat Észak-Philadelphiában tölti édesapjával,... több»

0