2021.10.11 10:53 Anti007 Olvasottság: 120x
2

Életében ikon volt, halálában legendává vált

A koronavírus miatt halasztották el a 2020-ra tervezett Broadway musicalt, mely Diana hercegnő életét mutatja be. A készítők biztosra akartak menni, így a Broadway premierrel egy időben a Netflix kínálatába is bekerült idén a nézőközönség nélkül rögzített előadás. Be kell valljam, nagy musical rajongó vagyok (így ennek nagyon örültem), és abszolút nem okozott csalódást.

A látvány, karakterek, dalok, Diana ártatlan szerelme és reménytelen küzdelmének hiteles bemutatása zseniális. Diana Spencer életét, házasságát mutatja be a darab 1981–1996 között.

Életében ikon volt, halálában legendává vált

David Bryan (a Bon Jovi együttes billentyűse) szerezte a zenéjét a musicalnek, amibe nem lehet belekötni. Így, utólag egy picit érződik is néha a zenén, hogy hajlik a rockosabb elemek felé, ami plusz lendületet ad. Diana (Jeanna de Waal) elbűvölő, a jelmezek sokszor szinte egy az egyben egyeznek az eredeti darabokkal, Károly (Roe Hartrampf) is nagyon jó mind hangilag, mind a karakter (még jóképű is), de a Camillát alakító Erin Davie is kiváló.

Minden elfogultság nélkül, szerintem hitelesen mutatják be a történteket, olykor egy kis humorral fűszerezve (itt a jelenet, amikor egy komolyzenei koncerten Diana gondolatban máshol jár), tényleg zseniális. Károly és Kamilla szerelme, melyben a Spencer lány csak eszköz volt, is hitelesen van bemutatva.

Andrew Morton könyve szolgál alapul a musicalhez, mely Diana magnóra rögzített elbeszélése alapján íródott. (Kíváncsi lennék, az érintettek megnézik-e a produkciót, de ezt nem fogjuk megtudni.) Aki szereti a musical műfajt, annak biztos tetszeni fog (ahogy nekem is), de ajánlom bárkinek, aki kedvelte ezt a sokkal szebb és jobb sorsra érdemes, elbűvölő személyiséget, Diana walesi hercegnét, aki életében ikon volt, halálában legendává vált.

dráma | életrajzi | musical

Élő felvétel a Broadway musicalről, ami Diana hercegnő életét dolgozza fel. A felvételeket a Longacre színházban készítették New Yorkban, a koronavírus-járvány tombolása... több»

2