2021.11.13 10:44 Tesz-Vesz Nézhetetlen Olvasottság: 191x
2

Borzalmasan unalmas lelkizés

Az Éjjeli Vándor nem lett volna jobb cím, mint a Gyilkos űrhajó? Most komolyan...

Nem néztem még végig, de már most látszik, hogy nem ez az év sci-fije. Vannak benne értékelhető elemek, de valahogy közröhej, hogy a kapitány anyjának hisztis, elmebeteg lelke az űrhajóba van feltöltve. Most komolyan ezen megy a polémia, meg a konfliktus is ez a sorozat közepén? Kíváncsi leszek a végére, találkoznak-e végül az idegenekkel.

Borzalmasan unalmas lelkizés


Visszavonom, végignéztem, tökéletes magyar cím ennek a Gyilkos űrhajó. Az utolsó 4-5 részt kínszenvedés végignézni, persze nem derül ki semmi belőle, tehát felesleges végignézni. Egy borzalmasan klisés és bornírt Kapcsolat-remake, borzalmas szereplőkkel. Semmi sci-fi, komolytalan horror, inkább az ezotérián van végig a hangsúly, a tudomány meg se említődik, és ha valamin tudományosan lenne a hangsúly, az olyan béna, mint ahogy egy 6 éves gyerek képzeli el a tudományt (élő szövet a műholdon vagy a szondán, ennek végülis mi értelme volt?), és az borzalmasan unalmas lelkizés is dominál a történetben. Felnőtt ember nem lelkizik ennyit, csak a gyerekek.

Kössek bele a történetbe? Nem érdemes.

De hogyha belelát az emberek fejébe a gyerek, akkor miért nem zárják be a megbolondult szakállast? Mikor le volt szíjazva, és úgy akart vele kezetfogni, akkor látta. Persze megöl 2-3 embert a szakállas, és utána semmi gond nincs vele, szabadon járkálhat a hajón. Mindenbe bele lehetne kötni, de nem érdemli meg. Ezoterikus, lelkizős, szemétrevaló alkotás. A Dűnében még elnézem azt a minimális ezoteriát (mert ott van más is a történetben), de itt már nem. Minősíthetetlenül rossz.

Ja, és milyen jó, hogy se a Youtube-on, se a Netflixen nem lehet pontozni... Akkor honnan tudjam meg, hogy mire pazaroljam az időmet? Az egész világból egy safe space-t akarnának csinálni ezek a multik? És az iskolába se buktathasson a tanár? Ezzel csak idő megy feleslegesen, ha nem tudhatom, mi a jó és mi a rossz, a tömeg így is már felülpontoz minden szemetet, de még ezt is elveszik; ha nem emelünk SZIGORÚ kritériumokat, az csak a minőség rovására megy.

horror | sci-fi

Néhány tudós útra kel a Nightflyer nevű űrhajón, hogy idegen élet után kutasson a galaxis legtávolabbi csücskében. Ám hamarosan megmagyarázhatatlan és erőszakos események... több»

2