2021.11.16 18:03 Lubi Olvasottság: 120x
4

Rocky vs. Drago

Sylvester Stallone nemcsak filmtörténetet írt Rocky karakterének megalkotásakor, hanem a csupaszív boxoló eljátszásával ő maga is egycsapásra a világsztárok közé emelkedett. A mára számos epizódot számláló széria ugyan lassan maga mögött hagyja Stallone eredeti főszereplőjét, hogy a történet az egykori filmbéli rivális fiára koncentrálhasson. A Creed II. részében mégis visszatért még a félelmetes orosz bajnok, Ivan Drago.

A történetben pedig maga Stallone is látott még annyi lehetőséget, hogy az eredeti film után 36 évvel ismét visszaüljön a vágóasztal mögé és új formában prezentálja a Rocky IV-et. A Rocky vs Drago alcímre keresztelt rendezői változat mégsem hoz formabontó újításokat a jól ismert moziváltozathoz képest.

Rocky vs. Drago

A Rocky IV megjelenésekor a széria anyagilag legsikeresebb epizódja lett. A hidegháborús ideológiával átitatott boxmeccsek és az MTV-videoklip-esztétikára szerkesztett látványos montázsjelenetek a '80-as évek vitathatatlan termékei. Mondhatni a film felett már rég eljárt az idő, Rocky végső menetig tartó küzdelme mégis pokolian szórakoztató nosztalgiabomba, amit érdemes feleleveníteni új formájában!

A streamingen debütáló friss rendezői verzió leginkább az eredeti mozi bárgyú humorát igyekszik tompítani, például Paulie robotjának teljes mellőzésével, miközben a végső meccs és az Apollo halála körüli dráma ívét domborítja ki jobban.

Noha Stallone változtatásai alapjaiban nem rengetik meg az eredeti történetet, Rocky jellemfejlődése, ahogy megérti a meccs mögötti társadalmi feszültség súlyát, sokkal szembetűnőbb, bár egyúttal didaktikusabb is. Mindazonáltal az itt-ott beszúrt új dialógusok a maguk jogán is ikonikusnak hatnak, ahogy a film képi restaurációja is gyönyörű, modern látványvilágot eredményezett.

A Rocky vs Drago az eredeti film rajongóit csábítja vissza a ringbe, ahol nem feltétlenül győz kiütéssel a korábbi moziverzióval szemben, de garantáltan nem is okoz csalódást!

84 Rocky IV  (1985)

dráma | sportfilm

Rocky immár nem a dicsőségre és a győzelemre hajt. Új küzdelmében a bosszúvágy vezérli. Mentorával és jó barátjával, Apollo Creeddel a Szovjetunió legyőzhetetlen... több»

4