2021.11.26 14:59 Lubi Olvasottság: 317x
4

„Istenem, kicsinálták Kennyt!... Szemetek!”

Negyven év telt el a South Park előző epizódja óta. A Post Covid különkiadás közvetlenül a pandémia lezárulta után veszi fel a fonalat. Stan, Kyle, Cartman és Kenny felnőttek. A fantáziadús, trágár kisgyerekekből megkeseredett, mogorva felnőttek lettek, akik ismét összegyűlnek egy nem szokványos kaland erejére.

A South Park elmúlt évadai változékony minőségükkel közel sem érnek már fel a korai részek polgárpukkasztó frissességéhez és abszurd humorához. A sorozat ugyan még mindig kiemelkedik a felnőtteknek készült animációk mezőnyéből, de manapság már inkább (egykori) hírneve és népszerű karakterei tartják a csúcson. Ez nem is feltétlenül az eredeti készítők hibája: Trey Parker és Matt Stone őrült párosa még mindig a legnagyobb odaadással gondoskodnak teremtett világukról. Idővel viszont a nézők ingerküszöbe jelentősen megemelkedett, a sorozat kompetenciája meg egyre csak nőtt, így egyre nehezebbé vált a nézők megbotránkoztatása is.

„Istenem, kicsinálták Kennyt!... Szemetek!”

A készítők ezt felismervén egyre kevesebb epizódot kezdtek gyártani és azokat is igyekeztek meghatározó közéleti események köré szervezni, ezzel őrizve meg a történetek reflexivitását. A South Park próbálkozásai és megújulási szándéka vitathatatlan. Egyre több összefüggő rész kezdte felváltani a különálló epizodikus struktúrát, majd a pandémia alatt tematikus különkiadások érkeztek.

Ilyen a Paramount+ streamingplatformjára készült Post Covid tv-film is, melynek első fele került eddig bemutatásra. Az egyedi esemény különlegessége pedig, hogy ezúttal felnőttként találkozhatunk kedvenc karaktereinkkel. A rajongóknak szívszorító lehet felnőni látni az örök kisfiú főhősöket. Ezen túlmenően viszont a Post Covid epizód szinte semmilyen újdonságot sem tartogat. A koronavírus kialakulása utáni nyomozás köré formálódó történetben nosztalgikusan tekinthetünk a visszatérő szereplők egykori gyermekéveire, az események viszont csak a játékidő végével kezdenek igazán izgalmassá válni.

A South Park: Post Covid első fele kissé megfáradtnak érződik a régi epizódok energikusságával összevetve, ennek ellenére képes felcsigázni a hangulatot a folytatás előtt. Kíváncsian várjuk!

animáció

Hőseink egy koronavírus utáni világban élik mindennapjaikat tovább, és bemutatják, milyen újabb nehézségeket is szül az ilyen helyzet. több»

4