2021.12.26 04:05 Mentislector Olvasottság: 329x
0

Egyenesen át (spoilerveszély)

Ez a film véletlenül került a megnézett filmjeim közé. Az Egyenesen át (Flatliners) című filmet meg szerettem volna nézni, csak a régebbi, az 1990-es években kiadott változatát. De úgy hozta a sors, hogy "rossz" filmet kezdtem el nézni. Így lyukadtam ki eme filmnél. A film egy egészen érdekes, szélsőséges és titokzatos témát boncolgat, a halál utáni dolgokat. Öt orvostanhallgató egy bátor, de őrült ötlet határai mentén a halál utáni életet és annak menetét próbálják vizsgálni. Megállítják egymás szívét, majd újraélesztik egymást. Átjutnak a túlvilágra, de a velejáró dolgokra nem készültek fel. A film elejét a néző kimondottan érdekesnek találhatja. Az utána lévő szakasz segít belerázódni a filmbe, és egy kicsit felpezsdít, majd jön a film valódi horrorisztikus része. Igen, maga a fejlemény elkezd kiszámítható lenni, de a film nem veszíti el - szerény véleményem szerint - a nézők érdeklődését. A film végén jogosan várhatnánk azt, hogy mindenki a maga módján távozni fog az élők sorából, bár ez korántsem így alakul. A film a mondanivalójára helyezi a hangsúlyt. A rossz tetteket jóvá lehet tenni. A megbocsátásnak különböző formái vannak. Fontos, hogy megbocsátsanak nekünk, ami valóban nehéz. De ami még nehezebb, az saját magunknak megbocsátani. Fontos ezeket az életben megtanulni. És fontos, hogy amikor a mi időnk eljön, mindezt megtegyük magunkért.

Értékelés: Az alaptörténet és annak kivitelezése jó volt. A színészek kellően jól megteremtették a hangulatot és személyük fejlődését. A film a néző érdeklődését képes fenntartani és a menete kellően, unalommentesen folyamatos. A látványelemek egy 2017-es filmhez jók voltak, az elvárt színvonalat teljesítették. A történethez és annak megjelenítéséhez hűek voltak és eleget tudtak vele tenni a nézőknek.

Egyenesen át (spoilerveszély)

Összességében a film megérdemli a négy csillagot. Mindez pontszámban kifejezve: 7/10

dráma | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Néhány orvosegyetemista bátor és őrült kísérletre szánja el magát. A halál utáni élet érdekli őket, hát próbaképpen meghalnak. Mindez persze laboratóriumi körülmények... több»

0