2021.12.28 16:00 Gábor390920 Olvasottság: 285x
2

Karácsonyi íjászkodás

Nagyon örültem, amikor idén, az év elején útnak indultak a Marvel-karakterek miniszériái. Ez remek lehetőség arra, hogy a korábban megismert karaktereket a filmekből jobban megismerjük. A WandaVízió egyszerűen zseniális lett szerintem, és jó, hogy az alkotók szétszedték a sztorit több sorozatepizódra, minthogy egy kétórás filmet készítettek volna belőle. A Sólyom és a Tél Katonája, valamint a Loki sorozatok is jók voltak, viszont valamit hiányoltam belőlük.

A Sólyomszem sorozat esetében szintén azt éreztem, amit a WandaVízió esetében. A Végjáték eseményei az egész világra hatással voltak, de leginkább azok érezték a hatását, akik megmentették azt: a Bosszúállók. Ahogy Wanda Maximoff elvesztette szerelmét, úgy Clint Barton elvesztette legjobb barátját, Natashát.

Karácsonyi íjászkodás

Szeretem, hogy ezek a sorozatok lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerjünk egy-egy karaktert, és ne csak azt lássuk, hogy mennyire erősek és hősiesek. Ők is csak emberek ugyanolyan érzésekkel, mint bármely másik hétköznapi embertársuk.

A Sólyomszem története karácsony előtt pár nappal játszódik, ahol megismerhetjük Kate Bishopot, aki a 2012-es New York-i csata után elkezd rajongani az íjászatért, mert akkor látta először kislányként Sólyomszemet. Eközben eltelik több mint tíz év, visszacsettintettek mindenkit, Clint pedig éppen a gyerekeivel nézi a Rogers musicalt.

Az események hamar beindulnak, izgalmas, akciódús epizódokat kapunk, feltűnnek régi ismerősök és ellenségek, és Ronin-múltja is kísérteni fogja Bartont még az ünnepek előtt.

Azt gondolom, hogy a sorozat végig remekül egyensúlyozott az akciójelenetek, valamint a szereplők lelkiállapota között. Karácsonyi sorozatként újból és újból elővehető az ünnepek közeledtével.

84 Sólyomszem  (2021)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | sci-fi

A sorozat története Kate Bishopra, arra a fiatal lányra koncentrál, aki átvette Clint Bartontól Sólyomszem szerepét. több»

2