2022.01.21 17:56 Lubi Olvasottság: <100x
2

Egy kisfiú baby dinoszuruszokat nevel, miután kutyája nem csak ellopta, de ki is költötte azok évezredek óta hánykolódó tojásait. A gyermeteg történet a vele azonos évben bemutatott Jurassic Park sikerét és az embereken eluralkodó dinólázat igyekezett meglovagolni, nem is sikertelenül, hiszen a film több folytatást is megélt.

A Spielberg dinós kalandjánál sokkal fiatalabb korosztályt megcélzó Dinkaszauruszok a multiplexeket elkerülve egyenesen házimozis forgalmazásban válhatott a szombat délelőttök kedvencévé. A bájos főszereplő család matinékba illő küzdelme a dilinyós főgonosszal ténylegesen a bugyutább rajzfilmek karakterisztikájára emlékeztetnek, ahogy az épkézlábnak nem igen mondható cselekmény is érezhetően csak arra szolgál, hogy kitöltse a dinók megjelenései közötti időt.

Maguk a cukira animált kis őslények viszont nem okoznak csalódást. Noha nem olyan élethűek, mint Spielberg dinói, a film költségvetéséhez mérten nem rosszak a speciális effektjei. A stop-motion technikával aprólékosan meganimált dinók épp eléggé valósághűek, miközben a film történetéhez illően rajzfilmszerűek is egyben.

A veterán filmkészítő, Albert Band saját fiával, Charlesszal közösen rendezte a filmet, ami így nyugodtan nevezhető a kamera mindkét oldaláról valódi családi szórakozásnak. Ennek ellenére az elnagyolt konfliktusok és mondvacsinált megoldásaik már a felsőbb osztályokba járó gyerekek gyomrát is megfeküdhetik. A Dinkaszauruszok semmivel sem több egy ovisoknak szánt Jurassic Park-utánérzésnél.

családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Jerry talál néhány érdekes tojást, amiből nem csibék, hanem törpe dinoszauruszok kelnek ki. Egy archeológus mindenáron meg akarja szerezni a békés állatkákat, ám a dínók a... több»

2