2022.02.24 09:55 Yosihiro Olvasottság: 144x
1

Nem csak Terminátor

A híresztelések ellenére nekem tetszett a sorozat, és szerintem a lehetőséghez képest jól sikerült. Nem szeretném a mozifilmekkel vagy más sorozatokkal összevetni, mert az nem lenne igaz, hanem a sorozatot végignézve a saját benyomás alapján adom a véleményem.

Nekem a történetvezetés tetszett, bár az, hogy néha vissza- vagy előreugrunk az időben, az néhol zavaró volt, de a magyarázatot megadta az épp történő eseményre. Connorék életcélja a jövő megmentése, amit ha nem is számoltam, többször átírtak azzal, hogy hol a múltba mentek robotok, hol a jelenbe és hol a jövőbe. Na igen, ha ebbe jobban belegondolunk, akkor ezek már párhuzamos világoknak is tekinthetők, mert a múltbéli események megváltoztatása kihatással lehet a jövőre, de ez egy film, mese, amit így kell felfogni. Ami viszont pozitívum volt számomra, az Cameron megjelenése, aki a sorozat végéig mindenképp az egyik legerősebb és legszilárdabb jellem volt, és tudott pluszt adni nemcsak a történetnek, hanem Cameron (Summer Glau) játéka is - azt kell mondjam - remek lett. Talán őt tudom így kiemelni a sorozatból, aki úgy teljesített, ahogy elvártam. Szinte minden jelenetnél azt adja Summer, amit elképzelünk, egy rezzenéstelen, monoton arc, akiben ott van valami lélek, aki szeretné megmenteni John Connort, és talán az érzelmei kapcsán még szerelmes is lesz Johnba.

Nem csak Terminátor

Remekül mutatják be a második évadban azon szinte különálló részeket egyes szereplőkről, hogy hogy is jutottak el idáig, ez nekem nagyon tetszett, mert így nemcsak újdonságot kaptam, hanem olyan háttértörténetet is, amivel számomra érthetőbb lett az egész. Persze a végére, mint kiderül, Cameron emberi alakja is megmutatkozik, és itt vége is lesz a sorozatnak, amit igazából én még tovább néztem volna. A történet és a rendezés ugyan nem egy magasfokú mestermű, de azért nem is a leggagyibb szemét, hanem azért van benne egy olyan vonalvezetés, amire lehet építeni. Igazából azt soha nem értettem vagy nem értem, ha valaki a párbeszédek kapcsán ítél meg egy filmet vagy sorozatot, persze vannak benne gyengébb része, de ott vannak azok a pluszdolgok, mint az emberi jellemvonások is, amit tükröznek, és ezt szerintem, ha nem is magas fokon, de átadják a színészek ebben a sorozatban, így a színészi teljesítményt osztályozva én egy háromnegyedet tudok adni, mert igenis vannak benne jó részek.

A forgatókönyvre sem tudok jobbat adni, ennyit mindenképp megérdemel. A rendezés már érdekesebb kérdés, hiszen vannak benne nagyszerű momentumok, amit én díjazok is, és ez mindenképp egy jó osztályzat. A zene és a hangi effektek is a jó kategóriába kerülnek nálam. Így az összhatást nézve bátran meg tudom adni erre a sorozatra a négy csillagot. Én érdekesnek találtam, és izgalmasnak is néhol, pedig ponyvaszerű történések is voltak, de ezeket feledtetik maguk a terminátorharcok vagy épp a mesterséges intelligencia úgymond kialakulása. Ennek szemléltetése egy kis sci-fi beütéssel, és némi emberi érzelmekkel keverve egy jó csomagot kaptunk. Azt, hogy miért is állt le ennek a folytatása, azt nem tudom, de mindenképp megérdemelte volna a folytatást. Én csak ajánlani tudom azoknak, akik az ilyen témájú filmeket, sorozatokat szeretik, azok nem fognak csalódni. Üdv, Yosi

1