2022.05.02 23:32 Mentislector Olvasottság: <100x
0

Rendes fickók (Spoiler)

A film 2016. tavaszán került a mozikba. Egyből egy szürreális helyzetben találja magát a néző. Egy kissrác ellopja az apja újságját, amiben egy meztelen hölgyet talál, Misty-t. Ezután az újságban szereplő nő beszáguld az autójával a házukba és kint az udvaron meghal. Hirtelen, személy szerint nem tudtam hova tenni ezt a dolgot és kezdtem úgy gondolni, hogy ez egy hatalmas baromság lesz. Sokat nem tévedtem. Russell Crowe egy verőembert játszik a filmben, míg Ryan Gosling egy magánnyomozót.

March (Ryan Gosling) egy Amelia nevű lányt keres. Egy igazi szerencsétlen, miközben megpróbál betörni egy kocsmába, betöri a hátsó ajtó üvegét. Ami egyenlő azzal, hogy felvágja az ereit. Healy-t (Russell Crowe) megkéri Amelia, hogy állítsa le a magánnyomozót. Healy gondolkodás nélkül végzi a munkáját, csúnyán helyben hagyja March-ot, akit nem csak megver, de a kezét is eltöri. Ezután Healy életére törnek Amelia miatt. Healy megkeresi a magánnyomozót, akit a WC-n talál meg. Össze akar állni March-csal, hogy meg tudja védeni a lányt. Egy tüntetőcsoporthoz mennek, amit Amelia szervez, de a lány nincs ott. A csoport egyik tagja egy kis pénzért cserébe elvezeti őket egy leégett házhoz, ahol egy másik kis srác is lehúzza őket anyagilag. Mindezek után beállítanak egy partyra. March nagyon csúnyán bepiál. Ez akkor válik nagyon világossá, amikor ezekkel a mondatokkal keresi a lányt, idézem. "Sziasztok, Amelia vagyok. Nagyjából sötét hajú, a neve pedig kishableány. Csak vicceltem, kiesett a neve, de ha látod magad, akkor szólj nekem és mondd el a nevem."

Rendes fickók (Spoiler)

Azt hiszem itt nem kell tovább győzködni senkit az igazamról. De, hogy biztosra menjek, a bulin voltak "sellő" lányok a medencében, ahova March is alámerült, csak hogy úszhasson a sellőkkel. Na, de térjünk vissza a történethez.

Healy észreveszi a magánnyomozó lányát a bulin. Holy kislánya is nyomoz a bulin. March kiesett az erkélyről és legurult a domboldalon. Találkozott ott a domb alján egy lánnyal és egy hullával. Healy rátalál Marchra és eltüntetik a hullát, bár nem akárhogyan. Sikeresen egy vacsoraasztal kellős közepére dobják. Holy megmenti Ameliát, Healy a gyilkosok egyikével küzd. A két lányt a másik gyilkos üldözi, de egy furgon elcsapja. A party után Amelia anyjával is találkoztak, aki az igazságügyi minisztérium tagja. Felbéreli a srácokat, hogy védjék meg a lányát. March és Healy lassan összehangolódnak. Holy szembesíti az apját a negatív dolgaival és tulajdonságaival. Ezáltal March aktivizálja magát és bizonyít. Egy üzenet alapján eljutottak egy hotelbe. Ahol John eljött a lányért. Amelia túlélte az esetet, Healy-ék hazavitték a lányt és kihallgatták. Elterelve a srácok figyelmét, John elment Ameliáért, hatalmas lövöldözésbe kezdtek. Amelia elszaladt és a gyilkos lelőtte. A film értelmét vesztette. a 2 órás film nézése igazából semmire sem volt jó. Teljesen feleslegesen ellőttek vagy 40 tárat. Megtudták, hogy a filmről van másolat, elmentek az autókiállításra és levetítették a filmet. Holy-t elkapták, de az apja megmenti. Megszerezték a filmet, Healy nem öli meg John-t, mert Holy megkérte rá. Ketten nyomoznak tovább újabb ügyeken, mint egy igazi csapat.

Az Alap története a filmnek, nem egy nagy ördöngősség, legalábbis számomra. Nem is igazán fontos a film szempontjából, bármennyire is furán hangzik. A cselekményt kiszámíthatónak mondanám, nem gondolkodtat, inkább kikapcsol és a humorra fókuszál. Ryan Gosling által vászonon megjelenített főszereplő az egyik legrosszabb és legszerencsétlenebb ember. Nevetünk rajta az egész film alatt. Verekedni egyáltalán nem tud. Nagyritkán elér valamit, de az is csak a nagyszámok törvénye alapján jön létre. Healy egy idősebb, erősebb szereplő, aki életunt és megfáradt karaktert játszik, mint verőember. Maga a rendezés nem volt nagy szám, egy síkon mozgott. A poénok sem voltak átütőek, de olykor azért elmosolyodott az ember. Katarzist számomra nem okozott. A helyszínek a filmhez adottak voltak, beleillettek a sztoriba. Az akció jelenetei nem kimagaslóak, de a történethez és a szereplőkhöz illik, nem hiányoljuk a nagyobb és jobban koerografált harc jeleneteket. A karakterek fejlődése és egymáshoz való viszonyuk elfogadhatóan fel volt építve és elfogadhatóan meg volt jelenítve. Nem ajánlom olyan embereknek, akik magas elvárásokkal ülnek le filmet nézni. A film nem mozgatja meg az agytekervényeket. Amikor már nem tudsz semmire sem figyelni, csak egy kis mosolyra vágysz, akkor ideális megnézni ezt a filmet. Az összhatás által elért pontszám 5/10.

akció | kísérleti film | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Egy magánnyomozó a 70-es évek Los Angelesében egy lecsúszott pornosztár öngyilkossága után nyomoz. Az ügy talán mégsem olyan egyszerű, mint amilyennek első látásra tűnik. A... több»

0