2022.05.06 18:53 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

...a tutte le auto della polizia. (Az összes rendőrautónak.)

Az akkoriban nagy divatosnak számító giallo/poliziottesco filmek közé tartozik, annak minden előnyével, és hátrányával egyaránt. Ha ma készült volna, a detektív/thriller vonalat erősítené.

Mario Caiano rendezésében egy kifejezetten izgalmas és vérbő giallot láthatunk, ahol a történet és a rendezés is kifejezetten jól sikerült. Erős színekkel, és jó kameramozgásokkal komponál, pont a gialloknak megfelelőkkel.

Aki különösen szerencsés, az Fabio Pittorru és Massimo Felisatti "Erőszak Rómában" című regényében már találkozhatott a történettel. A zene, ami engem különösen megfogott, Coriolano Gori mestermunkája.

Egy pár szóval elmondom, miről is szól nagy vonalakban a történet, hogy tisztábban lássunk.

Egy fiatal lány, Fiorella eltűnik. Apja, Icardi professzor (Gabriele Ferzetti), az ismert sebész. Tehetős ember, aki többek között egy magánklinika tulajdonosa is. Rettenetesen aggódik, jelenti a rendőröknek a lánya eltűnését.

Carrao, (Enrico Maria Salerno), nem sokat gondolkozik, az egyik legjobb nyomozójára, Solmi felügyelőre (Antonio Sabáto) bízza az ügyet, aki segítségül hívja a gyönyörű, és szexi kolléganőjét, Giovanna Nunziante-t (Luciana Paluzzi), aki az első szóra segít neki.

Rengeteg embert kihallgatnak, nagyon sok a gyanús szál is, minél inkább belemerülnek az ügybe, annál több a gyanús dolog, és személy. Hamarosan tragikus fordulatot vesz a történet, mert Nunziante nyomozó megtalálja a lány holttestét egy tóban, ahol tarkón lőve, egy motorhoz fektetve hevert a víz alatt.

Az apja kérésére felboncolják, és kiderült, a lány bizony három hónapos terhes.

Innentől megváltozik minden. A rendőrség is máshogy áll az ügyhöz. Nem sokkal később a nyomozók figyelme, egy kukkolónak (Enrico Tummoli) köszönhetően, egy tóparti étteremre irányul. Ott olyan információkat kapnak, ami egy eldugott helyen lévő villához vezet. Franz Pagano, a tulajdonos (Marino Masé) persze mindent tagad, de mint utólag kiderül, feleslegesen.

A rendőrség egy olyan helyre bukkan, ahol gazdag, és persze "bajban" lévő fiatal lányok a titokzatos Dr. Dobermannal végeztetnek el némi pénzért, és egy nemi aktusért cserébe abortuszt.

Eközben a szemtanúk, és az ártatlanok hullanak, mint a legyek.

Bonyolult történet, aminek óriási a csattanója, mindenre választ kapunk. Ki a gyilkos, és mi az indíték? Mindenre fény derül.

Jómagam kedvenc fotelemből nézem a filmet, és epret rágcsálok hozzá.

Ásványvíz, és persze az otthoni nyugalom.

Ennyi bőven elég.

1