2022.05.06 20:24 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Maga a film különleges. Hogy miért is? Először mutatot be mozi egy korrupt papot, akit ráadásul bestiális módon meggyilkolnak, részben az elkövetett bűnei miatt.

Olaszországban ez eddig a pillanatig nem volt elfogadott, nem is létezett.

A filmet Francesco Mazzei készítette. Maga írta a forgatókönyvet, és egyben rendezte is.

De miről is szól ez a formabontó alkotás, ami annyi szóbeszédre ad okot?

Na lássuk a sztorit!

Don Giorgio (Maurizio Bonuglia) egy nem mindennapi pap. Laza és nyitott, ráadásul jóképű.

Persze, ezt az egyházközösségben is észreveszik, sőt, ahol tanít két szeretője is van, persze a legnagyobb titokban. Az egyik, egy szintén egyházi személy felesége, Giulia (Eva Czemerys) és egy kifejezetten gazdag építőmester, Durantini felesége, a kacér Orchidea (Bedy Moratti).

Giorgio atya élvezi a két nő társaságát és az evilági örömöket, de mégis folyamatos lelkiismeretfurdalása van, és őrlődik a kíntól. A kettősség terhét nem is tudja sokáig viselni, a pap szakít mind a két nővel.

A két elhagyott szerető különbözően reagál a hirtelen jött szakításra.

Giulia tombol, és bosszút esküszik, vele ellentétben viszont Orchidea kissé keserű szájízzel, de tudomásul veszi a dolgot. De vajon valódiak az érzelmek? Vajon ki az igazi nyertes, és az igazi vesztes?

A film hullámzik, a zeneszerző segít az élmények jól sikerült effektekkel segít az élmények átélésében, ezt pedig Francesco De Masinak köszönhetjük. Sötét tónusok, állandóan borús, élettelen képsorok, mind-mind a hatalmas bűnre mutatnak, amit egy szent ember követett el.

A probléma viszont megoldódik, hiszen az atyát a templomban megölik.

Innentől viszont más a felállás, elindul a nyomozás.

Van egy szemtanú, akiről a rendőrök sem tudnak, Ferruccio, a kis lelenc, aki a szomszédos apácazárda egyik romos szobájában él, és a padlásról, ahová a szobája nyílik, rálát a templomra, és környékére.

A kisfiúval azonban senki nem foglalkozik, és így az igazság rejtve marad. A halálesetek azonban folytatódnak, a gyilkos viszonylagos biztonságban végre tudja hajtani a bűntetteket.

Egy rejtély.

Egy gyilkos.

Vajon összekapcsolódik a kettő? A filmből minden kiderül.

Én pedig a kedvenc fotelem mélyéről nézem a filmet.

Áfonya és szeder, ásványvízzel.

Csúszik rendesen.

1