2022.05.08 13:49 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Egy hamisítatlan giallo, amit Giulio Questi rendezett, a forgatókönyvet pedig ketten Franco Arcallival együtt szerezték, találták ki és vetették papírra. Nem mindennapi történet egy hihetetlenül groteszk, és szürreális végkifejlettel.

A halál tojást rak (La morte ha fatto l'uovo) című film egyik érdekessége, hogy igazándiból itt nincs gyilkos, mégis tele van gore-jelenetekkel.

Pontosabban, nem igazi gyilkos, csak alkalom szülte, kissé amatőr. Egy izgalmas, minden részletében szépen kidolgozott film, gyönyörű képekkel (Dario Di Palma jóvoltából), zseniális szereplőkkel. Lessünk bele röviden a sztoriba, miről is próbálok beszélni?

Lássuk, hogy Bruno Maderna zenéjére milyen képsorok jelennek meg előttünk!

Anna (Gina Lollobrigida) és Marco (Jean-Louis Trintignant) házasok, de már éppen kifulladóban van a dolog.

A titkok belengik a kapcsolatukat, amely amúgy sem áll szilárd alapokon. A párhoz nemsokára megérkezik Anna unokatestvére Gabrielle (Ewa Aulin), akivel Marco hamarosan szexuális viszonyba keveredik. Eközben azt látjuk, hogy Marco szemrebbenés nélkül, szadista módon prostituáltakat gyilkol.

A történet folytatódik, Marco és Gabrielle már a szökésüket tervezik, hogy Marco pénzéből elmeneküljenek és új életet kezdjenek Anna tudta nélkül.

Itt lép a képbe Mondaini (Jean Sobieski) egy reklámtanácsadó, és Marco közvetlen kollegája, aki megtudja mit művel a férfi az örömlányokkal. De nemsokára rájövünk a turpisságra, hogy ő valójában Gabrielle szeretője, és azt tervezik, hogy megölik Annat, és Marcora terelik a gyanút, ezzel Gabrielle válik Anna vagyonának örökösévé. Kész is az ördögi terv.

Gabrielle és Mondaini viszont nem tudják az igazat. Marco valójában nem öli meg a lányokat, csak egy játékot játszik velük, hogy szex után tegyenek úgy, mintha megölné őket. De már nincs visszaút, Anna meghal és így a gyanúsított nem Marco, hanem Gabrielle lesz. De mielőtt a rendőrség kiérne a farmra, Marco megtalálja a holttestet, és hiába nem ő ölte meg, el akarja tüntetni Anna hulláját, hogy nyugodtan élhesse tovább az életét. Összeverekszik Gabrielle-lel, és Mondaini-vel, és hoppá.

A nagy kések senkit sem kímélnek.

Ő maga esik bele a hatalmas darálóba, ami millió darabra szeleteli Marcót. Megérkezik a rendőrség, és ott van a vérző, és csapzott két ember, ráadásul Anna holtteste.

Így a történet messze sem happy end!

Sőt, mindenki azt kapja, ami jár.

Anna, aki rideg, számító, pénzéhes, és csak magát szereti. Marco, aki titokban prostikra költi a pénzt, és nem szentel egy perc figyelmet sem a feleségének. Mondaini, az aljas, és sunyi ember, aki nem szereti Gabrielle-t, csak arra vár, hogy a lány örökölje a vagyont.

Gabrielle pedig egy pénzéhes némber, aki egy gyilkosságtól sem riad vissza, nincsenek érzelmei.

Szóval a négy ember rosszul jár, igaz talán mindegyik megérdemelte a sorsát.

Én nyertem csak.

Két bitang jó nő, egy jól felépített sztori, szép képek, kellemes zene.

Kedvenc fotelem, és egy kis granola, citromos vízzel, ami jó hideg.

Egyelőre ez pont elég a mai napra!

1