2022.05.13 20:59 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Antonio Bido nem rossz rendező.

Hogy honnan gondolom?

Megnéztem a filmet.

Sajnos az élet elsodorta őt a rendezéstől, így csak három film elkészítése futotta, amiből kettő kőkemény giallo volt. Jelen filmünk forgatókönyvét is ő írta igaz, némi segítséggel.

Marisa Andalóval, és Domenico Malannal együtt.

Klasszikus giallo, amiben erotika, misztikum, vér, és a sötét, félelmetes színek dominálnak. Mario Vulpani, az operatőr bevetette az összes trükkjét, amit a műfaj elvár a film megalkotójától.

Klasszikus kamerabeállások, szűrők, derítők, színes spotok, space lightok, mind-mind tökéletesen beállítva, és rendszerezve. Ráadásul a zene is illik a komor félelmetes képsorokhoz, amit Stelvio Cipriani és Goblin szerzett. Nézzük a rövid sztoriját, érdemes beszélni róla egy kicsit.

Stefano (Lino Capolicchio) a velencei egyetemi tanár kikészült idegileg. Tönkrement az élete és a családja is elhagyta. A kudarcok után úgy dönt, meglátogatja testvérét, aki egy kis sziget plébánosa Velencétől nem messze.

Csendes hely, szűk kis utcákkal és barátságos helyiekkel. Stefano megérkezik, egyből meglátogatja testvérét, Don Paulot (Craig Hill), aki szívélyesen, bár kissé megtörve fogadja.

Elpanaszolja, hogy a szigetre költözött egy médium és félelmetes dolgokat művel a helyi hatalmasságokkal karöltve. Fura zene, sikolyok, mormogások és taszító fények szűrődnek ki a médium házából.

Nardi asszony (Juliette Mayniel), Mariani gróf (Massimo Serato) és dr. Aloisi (Sergio Mioni ) mind-mind a médium markába kerültek.

Stefano sokat sétál esténként, néha ő is hallja a fura zajokat, de őt nem zavarja annyira, mint a plébánost. Don Paulo egyik éjjel ordításra lesz figyelmes és az ablakon kinézve annyit lát, hogy egy fekete ruhába öltözött személy, a lagúna partján éppen megfojt egy nőt. Reggelre kiderült, hogy a nő a médium volt.

Don Paulo Stefanora gyanakszik, ám nem sokkal a gyilkosságok után a pap fenyegető leveleket kap, majd meg is támadják. Stafano egy helyi lánnyal, Sandrával (Stefania Casini) együtt kezd nyomozni a gyilkos után, de hiába.

A borzalom tovább fokozódik, megölik Mariani grófot, majd dr.Aloisit is. Az igazság sokkal összetettebb, mint gondolnánk.

Stefano ekkor megérti egy korábbi álma jelentését. Sandrával együtt ők már sejtik, ki lehet a sziget szörnyetege.

Persze én is tudom. Igaz, nekem könnyű, mert én láttam a filmet.

Kis pihenés a kedvenc fotelemben, és bögrés süti, olyan diétás.

Közben nyelem literszámra a vizet.

Egy giallo, amit érdemes volt kikutatnom.

Ó!

A film utolsó része eszméletlen csavarokban bővelkedik, tényleg érdemes megnézni.

2