2022.05.18 23:26 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
0

Az Orgasmo (Orgazmus) egy olasz giallo, amit Umberto Lenzi rendezett, mégpedig szerintem kifejezetten jól.

Carrol Baker, a szőke ciklon karrierjét ez a film indította el, és innentől rengeteg olasz filmben szerepet kapott. Lenzi egyik nagyon kedves színésznője lett. Maga a film erősen erotikus tartalmú, és a légkör, amit áraszt, a film felétől, kifejezetten fojtogató, amit szinte lélegzetvétel nélkül nézünk.

Guglielmo Mancori operatőr olyan szép és izgalmas szögekből mutatja be nekünk a gyönyörű női testeket, hogy csak ámulunk, és bámulunk.

Mi is a sztori?

Pár szóval bevezetem.

Kathryn Carroll Baker) egy gyönyörű és elbűvölő amerikai özvegyasszony, aki az öregecske férje halála után Olaszországban vásárol magának egy villát, és beköltözik. A hatalmas villában csak ő lakik, és a személyzet.

Brian (Tino Carraro) az ügyvédje, segít neki a költözésben, a szexi szőke özvegy hamarosan belakja az óriási villát. Magányosan, unalomban tengeti a napjait, de gazdag öröksége révén hatalmas fényűzésben.

Egyszer egy jóképű fiatalember, Peter (Lou Castel) pont a háza előtt robban le a kocsijával. A srác segítséget kér Kathryntól, szerszámokat, hogy a kocsiját megjavítsa, és tovább menjen. Eközben beesteledik, és a nő felajánlja a segítségét, vagyis a házát, hogy ott töltse az éjszakát, mivel a kocsi nem indul.

Nemsokára a zuhanyzóban találják magukat, ahol hatalmas szexcsata veszi kezdetét. Kathrynt annyira elvarázsolja az esti mámortól, hogy rábeszéli Petert, költözzön hozzá. Nem sokáig vannak ketten, mert Peter odaviszi hozzájuk a "húgát", Evát (Colette Descombes), aki pillanatok alatt otthon érzi magát.

Elkezdődik egy ördögi játszma, ahol folyik az ital, és a trió együtt gabalyodik össze éjjelente.

Kathryn rászokik a kábítószerekre, közben erősen iszik, így éli ki titkos szexuális vágyait, ami az elején nagyon tetszik neki. A kicsapongások kezdenek eldurvulni, és Peter a ház úrnője tudta nélkül elbocsátja a személyzetet. Szó szerint a foglyává teszi a szép Kathrynt.

Egyszer csak a nő rádöbben, hogy ez már nem játék, és nem is csak a szexről szól. Itt már az élete a tét.

Enzo Alabiso zseniális vágásai, és Piero Umiliani zenéje tökéletesen passzolnak a képekhez.

Egy erotikától túlfűtött, pörgős giallo, amelyet nem érdemes kihagyni. Umberto Lenz jól nyúlt ehhez az érzékeny témához, de bejött neki. Esztétikus erotika lengi körül a képeket, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül.

A film vége pedig?

Nagyon jó, és csavaros.

Nekem bejött.

Kedvenc fotelem, hideg ásványvíz és egy kis érett málna.

Az izgalom garantált!

55 Orgasmo  (1969)

dráma | horror | musical | romantikus | thriller

Gazdag, és tekintélyes, ámde nagyon unalmas férje halála után Kathryn West egy olasz villát vásárol magának, ahol magányos mindennapjait éli. Ez pillanatok alatt felborul, mikor... több»

0