2022.05.27 15:47 Lubi Olvasottság: <100x
2

A Bayhem visszatér

Michael Bay rég jelentkezett érdemi alkotással. A látványfilmek és a robbanások megszállott rendezője most visszatért a gyökereihez, hogy egy régivágású akciómozi levezénylésére adja a fejét. De vajon van még igény ilyen alkotásokra a kortárs blockbuster-érában?

A Rohammentő egy félresikerült bankrablás és az azt követő feszült menekülés története, mely során a főszereplő bűnöző testvérpár és egy túszul ejtett ápolónő saját, és a mentőben haldokló rendőrtiszt életéért küzdenek.

A Bayhem visszatér

Bay MTV-esztétikára épülő képi megoldásait és trükkös kirakatfelvételeit ma már kiszorították a piacról a különböző computer-animált fantasy-világok és a semmiből teremtett sci-fi eposzok. A Rohammentő egy kis költségvetésű, eredeti dán alkotás hollywoodi újrázata, ami minden tekintetben képes megemelni a kisstílű rablófilm tétjeit. Bay számára ráadásul ismeretlen "a kevesebb néha több" fogalma, így a meghitt karakterdinamikát feszült belső harcok, a lassú suspenset pedig feszes cselekmény váltja fel. És ez jól is van így!

Bay képes nagyszabásúvá varázsolni minden apró mozzanatot a történetben. Ha időnként túlzásba is esik, végig egy cél lebeg a szemei előtt: a minél intenzívebb filmélmény létrehozása. A Rohammentő miden bizonnyal hatalmas kasszasiker lehetett volna a kilencvenes években, bő harminc év távlatából viszont már csak azoknak tud elégtételül szolgálni, akik szerint: "régen minden jobb volt". Ettől természetesen nem vitathatók Bay új filmjének érdemei, csak éppen a Rohammentő annyira sem reflektál kora társadalmára és kulturális változásaira, hogy már az előtt eljár felette az idő, hogy stáblistájának utolsó betűje legördülne a széles-vászonról.

71 Rohammentő  (2022)

akció | dráma | krimi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Három élet örökre megváltozik egy nap Los Angeles utcáin. Will Sharpnak sürgősen pénzt kell szereznie valahonnét, hogy fedezni tudja felesége kórházi számláit, végső... több»

2