Tonyka   2022.06.17 09:42   olvasottság: 874x
1

Csak így tovább...

Nem bírtam magammal, egy este lepörgettem a két részt. Sosem titkoltam, hatalmas kedvencem ez a sorozat. Több szempontból is imádom. Egyrészt szövevényes a történetvezetés, mindig tudnak újat mutatni, tekerni egyet az eseményeken. Továbbá, az évek során belesüllyedtünk a Marvel képregény könnyen emészthető szuperhőseibe, ami valljuk be, egy kaptafa. Javarészt azonos nézőszögből mutatja be az összes szereplőt. Nézzük, szeretjük őket és a látványt, de szinte sosincs igazán olyan meglepő dolog, amitől két napig nem térünk magunkhoz. Vannak próbálkozásai a DC-nek, próbálnak eltérni a kaptafától, de még mindig családi mozit készítenek ők is.


Csak így tovább...

Nos, a The Boys egy ízig vérig felnőtteknek szóló sorozat. A receptje sok ponton megegyezik a nagysikerű Trónok harcával. Hatalmak, mocskos titkok, befolyásos szereplők és egy mindent felperzselő bosszúszomj mozgatja a szálakat. Mindez megtöltve érdekes, többdimenziós karakterekkel. Ezen belül amiért kifejezetten imádom, hogy a rossz oldal tud szimpátiát ébreszteni, a jó oldal tud néha ellenszenves dolgot cselekedni. Egyszóval az emberi oldal elképesztően jól ki van tálalva. Lehet fantasy, sci-fi, szuperhősös film, ilyen mélységeket alig pár alkotás tud megmutatni. Emberek vagyunk és gyarlók. Ahogy a Trónok harca is erősen tabukat feszeget, úgy a The Boys is. Utóbbi jelentősen durvábban teszi mindezt. Az első évad teljesen elvarázsolt, a szuperhősök teljesen más megközelítése rendesen mellbevágott. Végre valami friss, valami új, valami dinamikus, izgalmas dolog. 10/10-re értékeltem. Aztán jött a második évad, kissé gyengébbnek éreztem, habár szépen tágította a sztorit. Illetve az ember több háttérinfót tudott meg. 10/8-ra értékeltem, ami még mindig kiemelkedő.

A harmadik évad esetén nagyon izgultam, ha folytatódik a tendencia, akkor gyengülni fog a széria. Kétségeim voltak, van-e még több ebben az egészben? Tudják-e érdekes, új irányba vinni a történetet. Nos, azt kell mondjam az első két rész nem kinyitotta, hanem egyszerűen berobbantotta az ajtóm. Betegebb és véresebb, mint valaha. Tudom az első rész első percei sokaknál ki fogja verni a biztosítékot. Ha az volt a cél, hogy adjanak egy hatalmas mellkason rúgást, hát sikerült. Mindenkit arra kérek, az adott jelenetet úgy értékelje, hogy bizony az emberi természet pont ilyen. Ne felejtsük el, havonta találkozunk a híradóban megdöbbentő, számunkra felfoghatatlan cselekedetekkel, de a folytatás nem ebből akar megélni.

Nagyon érdekes fordulatokat tartogatnak az események. Ismét egy titok kerül a középpontba, ami természetesen mindent megváltoztathat, miközben Butcherrel is érdekes dolgok történnek. Kíváncsi vagyok hogyan változik meg a karakter ennek hatására. Nagyon érdekes lesz, ha kibontják. Egyrészt megélni, amit a számára utált ellenfél megélhet. Vajon milyen irányba befolyásolja majd a személyiségét, ha megfertőz a hatalomérzet? A többiek is szépen jönnek felfelé, érdekes minden szál. Jelen pillanatban ismét 10/10-nek érzem, persze ez változhat, még az elején vagyunk. Időközben jönnek az új részek szépen. A lelkesedésem mit sem változott, sőt fokozódott. Elképesztő görbe tükör ez a világnak. Nagyon összetett dolgokkal operálnak, szinte nehéz felsorolni az összest. A menő brandek, és az irányított PR világában szinte minden lehetséges. Elképesztő hatalom, amibe bele sem gondolunk, mikor levesszük a neves sampont a polcról. Minden csak tálalás kérdése, jó PR-el a rosszért is milliók rajonghatnak. Ráadásnak ezért a rajongásért az érintettek mindenre hajlandók. Régi iskolai emlékeket idéz fel, sokan bármit megtettek, h a menők, és az erősök táborába tartozzanak. Folyamatosan meg tudnak lepni a karakterek, Butcher karakterét féltettem az erő birtoklásától. Erre látványosan másra gyakorol nem várt hatást. Persze ez csak egy példa a kiszámíthatatlanságból. A negyedik részben egyelőre úgy tűnik korlátlan hatalmat nyer, akit pont nem szeretnénk, miközben akinek elvileg a legnagyobb hatalma befolyása volt az meg éppen elveszít mindent. A rajongásom továbbra is marad...

akció | dráma | krimi | sci-fi | vígjáték

A harmadik évadban elérkezett a visszavágó ideje. Fejek hullanak majd a porba, és nem átvitt értelemben. több»

1