2022.06.17 21:17 BRANTON Olvasottság: 289x
0

A pók börtönében

Joseph Kosinski (Oblivion,Top Gun:Maverick) rendező neve ismerősen csenghet a filmnézők számára. Műveit jellemzi, hogy rendkívül látványosak, izgalmasak és intenzívek. Jelen filmünket Kosinski rendezte, a forgatókönyvért pedig az a Rhett Reese és Paul Wernick felelősek, akik a Deadpool forgatókönyvét is írták. Főszerepben van Chris Hemsworth és Miles Teller. Eddig nem is hangzik rosszul, hiszen a fentebb írt nevek mind-mind kasszasikergyárosak,kivétel nélkül.

A fő ok, ami miatt vártam ezt a filmet,az az volt,hogy végre láthatok Hemsworthtől valami pluszt, hogy itt majd megmutatja igazán,hogy miért is akkora név a filmszakmában. Egyébként az előzetes abszolút pozitív képet mutatott a filmről,tehát izgatottan vártam, hogy vajon mi fog ebből kisülni. A film George Saunders novelláján alapul. Történetünk röviden annyi, hogy egy modern büntetés-végrehajtási intézetben vagyunk, ahol az egyik rab megkérdőjelezi az érzelemcsökkentő gyógyszerek célját,amelyeket egy zseniális gyógyszerész számára tesztel. Központi témánk az emberkísérlet. Rengeteg potenciál van egy ilyen felütésben,egészen széles az az érzelmi skála,ami ezzel a témával jár.

A pók börtönében

Nos,ezt az érzelmi skálát, abszolút nem sikerül a filmnek kimaxolnia. Az átlag nézőben felmerül a kérdés, hogy miért is kellene mélyebbnek lennie egy Netflixre gyártott filmnek. Popcorn elő, agy kikapcs és szórakozás. Ebből a szemszögből is megvizsgáltam párszor a Netflixen feltűnő, komoly potenciálban szenvedő, ám azt mégsem kiaknázó alkotásokat. Persze, van igazsága ezeknek a nézőknek is. Ellenben, azért a Netflix már megmutatta 2021 decemberében a Ne nézz fel! c. filmmel,hogy ki tudja szolgálni az én igényeimet is. Egyébként szó sincs arról,hogy A pók feje rossz film lenne. A színészi alakítások egytől egyig kiválóak, sokszor működik a feszültség, és az apróbb logikai bakik ellenére, élvezhető a történet. Csupán úgy érzem, hogy egy nehéz témát, nem sikerül a megfelelő súlyában megjeleníteni.

A negatívumok miatt nem tud A pók feje igazán szatíraként működni. Fellelhető pár okos gondolat és ötlet, de nem elég ütős, nem elég gyomronvágó. Ha azt nézzük,hogy Joseph Kosinski rendezte, akkor valamilyen szinten csalódás. Ha viszont a szolgáltató filmjei között akarunk felállítani esetleg valamiféle rangsort, akkor a középső polcon foglal helyet a tékában, tehát átlagos szint. Tudjuk, az NF nagyúr,viszont már egyre kevésbé, hiszen a nép már nem annyira kajálja a tartalmaikat. Ennek tudjuk az okát, ez politika,streamingpolitika. Ki egyetért vele, ki nem, de az fix, hogy a mennyiség, a minőség róvására ment elég erősen. Mindazonáltal egy estére megfelelő választás lehet ez az alkotás, szóval nem tántorítok el senkit.

55 A pók feje  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

A közeljövőben elítéltek jelentkezhetnek orvosi kísérletekre mint tesztalanyok, hogy lerövidítsék letöltendő éveiket. Egy közülük olyan gyógyszert kap, ami a szerelemhez... több»

0