2022.06.20 09:29 Yosihiro Olvasottság: 122x
3

Egy elveszett kaland

Nem vártam sokat ettől a filmtől, nem is kaptam. Kicsit gyerekesen indul a történet, mint valami bénázós alkotás. Ezután kapunk némi kalandra emlékeztetőt Brad Pitt jóvoltából, ezt követően azonban gyenge és közepes színvonalon mozog ez az alkotás. Valahogy nem tud felülemelkedni Sandra Bullock a karakterén. Ez köszönhető a rossz forgatókönyvnek. A többi karakter sem brillírozik, és így az összhatás sajnos gyengére sikerült. Nem éri el az átlagos szintet nálam.

Hiába próbálják a látványos dolgokat bevetni (tájképek, luxusrepülő), valahol mégis a hiányérzet marad bennünk. A végére a romantika, mint érzelem nyomokban hever és a humor sem tud úgy kiteljesedni ahogy azt elvárnánk. Összességében a forgatókönyv gyenge a rendezés sem éri el a közepes szintet. A szereplők sem tudnak hozzátenni a filmhez és a közepesnél nem tudnak többet nyújtani.

Egy elveszett kaland

A hangi és képi effektek rendben vannak. Mindezek ellenére egy gyenge produkciót kapunk, és ez kettő csillagot érdemel. Ugyan próbálják erőltetni a humort és némi romantikát, de valahol minden elvész. A kaland része pedig hullámzó, és talán nem is igazán köti le az embert mert nem kapunk váratlant.

Sajnos, Sandra játéka is sablonos, bár szeretem a játékát, de ezen a forgatókönyvön még ő sem tudott segíteni, ahogy Brad Pitt sem. Nincs meg az az érzése az embernek, hogy olyan filmet látott, amiben ott a kaland, a romantika. Helyette egy-egy sablonos történetet kapunk sztár szereplőkkel, akik ugyan próbálnak emelni ezen a történeten, de valljuk meg, nem sikerült. Aranyos meg cuki meg a látványos, de az érzés nem jön át. Talán az állatok hiányoznak belőle, vagy olyan forgatókönyv, ahol a többi szereplő sem bugyuta, hanem ad némi komolyságot ennek a kalandnak.

Így viszont maradhatunk üres kézzel, és azzal, hogy szinte egy gyermeki történetet kapunk. Nekem ez lett a véleményem, persze minden ember más. Egyszer nézhető, kikapcsolódásra tökéletes szerintem. Üdv, Yosi.

akció | kaland | romantikus | vígjáték

A zseniális, ugyanakkor  visszahúzódó írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) azzal töltötte az egész karrierjét, hogy népszerű romantikus-kalandregényeiben egzotikus helyekről... több»

3