2022.06.23 12:38 Képkockák Olvasottság: <100x
0

Egy sorozatgyilkos naplója

A dokumentum filmek/sorozatok és a true-crime nem áll messze tőlem, többször tettem is már ajánlást hasonló alkotásokra, mint például a Ted Bundy-szalagok, azonban ez egy teljesen más szint már.

Richard Kuklinski az egyik legnagyobb gyilkos aki az USA-ban tevékenykedett, a vele készült 3 részes interjúsorozatot 1992, 2001 és 2003-ban vették fel. Az interjú egyik célja volt az, hogy új információkat kapjon a rendőrség a még le nem zárt esetekről. Kuklinski, bár sokszor ellentmondásosan nyilatkozik 1-1 esetről, bevallottan 100-200 emberrel végezhetett.

A története egyszerre szörnyű és érdekes, bőven hagy kívánni valót maga után. A 3 interjút időrendi sorrendben néztem meg, és ami egyből feltűnt, hogy a körítésen és az összefoglaláson kívül is nagyon sok az ismétlődés, ráadásul, amikor újra feljönnek bizonyos esetek, akkor már másképp tálalja azt az egykori bérgyilkos. Ennek egyik oka lehet, hogy egyre kevésbé érdekli mások véleménye, ezért akár többet is elmond, a másik az, hogy az interjúkért cserébe, a börtönben valami kiváltságokat kaphatott, ezért kiszínezte a történeteket.

Egy biztos, az interjút vezető személy vagy összeszedetlen volt amiatt, hogy egy gyilkossal beszél vagy a vágás során sok érdekes anyag nem került be a végleges adásba. A 3 epizód után is sok megválaszolatlan kérdés maradt, ami engem érdekelne. Ezekre már soha nem találunk választ, mivel Kuklinski 2006-ban meghalt.

Az interjúk hibáival együtt is egy nagyon érdekes doku-sorozatot kapunk, amit ajánlok. Ráadásul Kuklinski történetét a The Iceman (2012) című film is feldolgozza.

0