2022.07.07 12:21 BRANTON Olvasottság: 501x
2

Lejtmenet

A negyedik Végső állomás nagyon félrement. A rendező az a David R. Ellis, aki egy fantasztikusan jó részt már rendezett, mégpedig a második részt. Értetlenül álltam tehát ezelőtt a mozi előtt ,hogy mégis ezt miért sikerült ilyen gyengére elkészíteni. A 3D félrement, a sztori félrement, a színészek borzalmasok. Mégis mi jó ebben a filmben? Az, hogy legalább kellően rövid ahhoz, hogy elfelejtsük.
Nick főiskolai

hallgató, aki barátaival nézőként részt vesz egy autóversenyen. A nyugalom nem tart sokáig, hiszen Nicknek borzalmas látomása lesz. A látomásban autóbaleset történik, ahol Nick és barátai, illetve a nézőközönség apraja-nagyja elhullanak. Később( ahogyan az eddigi részek során is), a baleset bekövetkezik. Nick és pár barátja, kik túlélték a szörnyűséget, fejüket adják a nyomozásra, hogy kiderítsék, mit művel a halál és kivel.

Lejtmenet

Ezzel a filmmel az a legnagyobb gond, hogy egy tucatdarab. Nem érzünk feszültséget, csupán annyit látunk, hogy halnak szép sorba szereplőink. Nincs izgalom, tulajdonképpen nem éri meg megnézni ezt az alkotást. Súlytalan, tét nélküli baromkodás, melyet még a halálesetek esetleges kreativitásai sem mentenek meg. Sőt, a film kifejezetten 3D-re lett elkészítve. Nos, meg is látszik a végeredményen.

Minden eddiginél gyengébb effektek várnak minket, melyek bár ne várnának! Amíg az első két filmben, de még egy kicsit a harmadikban is érzi az ember, hogy fenyegető dolog a halál, addig itt csak megtörténik és ugrunk tovább. Nem mellesleg az öt film legröhejesebb cselekményei itt vannak, főleg a medencés halálesetre gondolok. Először jelenik meg a szex is, amely bántóan bugyuta. Abszolút nem szeretem ezt a filmet, nincs mit benne szeretni. A látvány is kifejezetten gyengécske. Habár azt hozzátenném, hogy nem 3D-ben láttam a filmet. Ennek ellenére rengeteg rosszat hallottam, hogy nem érte el a célját a mozi. 2D, azaz hagyományos verzió nézése közben pedig kiütközik, hogy mennyire ocsmányok az effektek. Az ötödik rész is 3D-re lett elkészítve, viszont ott sokkal jobban összerakták ezeket az effekteket. Hagyományos 2D-ben nézve is rendben van a látványvilága, illetve ott sok minden sokkal jobban működik, na de arról majd később!

A negyedik részre visszatérve azt gondolom, hogy méltatlan ez az alkotás a nevéhez. Nem egy világmegváltó széria ez, de kellőképpen ötletes és kreatív első és második résszel rendelkezik, amely után meglehetősen silánynak tűnik a negyedik epizód. Nem csak annak tűnik, az is. Aki szeret aludni, vagy esetleg mazochista, annak ajánlanám ezt a remekművet! Csalódás, főleg David R. Ellistől, aki a széria általam legkedveltebb részét, és úgy en bloc a filmtörténelem egyik, ha nem a leghatásosabb balesetét készítette el.

horror

Nick néhány haverjával egy autóversenyen lazít a hétvégén, amikor egy versenyautó óránként kétszáz kilométeres sebességgel a nézők közé csapódik. Elképesztő... több»

2