2022.07.15 19:04 BRANTON Olvasottság: 108x
1

Guy Ritchie nap - Nyolcadik állomás

Guy Ritchie ismét más oldalról közelít meg egy nagy múltú művet, mint a Sherlock Holmes esetében. 2017-ben ugyanis bemutatásra került ,az Arthur király: A kard legendája című film, melyet a jó címkével illetnék.

Arthur egy sikátorban él azóta, mióta szüleit megölte Vortigern és elvette koronáját. Arthur nem tud róla, hogy ő is a királyi vérvonal tagja, csak akkor eszmél rá, mikor megragadja az Excaliburt. Fiatal felnőttkorát az Excalibur megragadásáig bandájával töltötte, átlagos csibész életet élt. A kard viszont alaposan megváltoztatja életszemléletét, sőt, az egész életét. Útja közben legyőzi saját démonjait, egy lázadáshoz is csatlakozik, mellyel nem is sejti, hogy bosszút is állhat a múltban történtek miatt.

Guy Ritchie nap - Nyolcadik állomás

A mozi meglehetősen nagy költségvetéssel dolgozott, mely 175 millió dollár volt. Nos, ez meg is látszik az alkotáson, hiszen fantasztikusan néz ki. A szereposztást tekintve, egy kissé baljós előérzetem volt a film megnézése előtt. Charlie Hunnam jó volt a Kemény motorosokban, egy jó kis színész, de nem túlságosan bíztam benne, hogy Arthurként is megállja-e helyét. Örömmel jelentem, hogy bizalmatlanságom nem igazolódott be. Hunnam a lehető legjobban hozza a kicsit ütődött, de tökös Arthur királyt.

Azt érdemes leszögezni, hogy igen, ez egy merőben más stílusban elkészített feldolgozás, de épp a stílus teszi ha nem is kiemelkedővé, de mindenképpen jóvá. Ritchie zsenije érezhető, kellett egy ilyen Arthur film is, nem mindig jó a vérkomoly változat. Ez egy szórakoztató, néhol vicces, kifejezetten modern kalandfilm. Az akciójelenetekből nincs sok szerencsére, de ami van, az profi módon van elkészítve. Vannak képek, melyek szuggesztívek és egzotikusak, rendkívül jó hangulatot kölcsönöznek az alkotásnak. Jude Law pedig az egyik kedvenc színészem, aki itt is bizonyítja a rátermettségét. A Repo Men a kedvenc filmem és alakításom tőle, de ő mindenben jó. Djimon Hounsou pedig az egyik legalulértékeltebb színész, kire legelőször a Véres gyémántban figyeltem fel, hogy wow, ez az ember egy nagyszerű tehetség. Jelen alkotásunkban is pazar teljesítményt nyújt. A színészeket egy rossz szó nem érheti tehát.

Nekem a történet is tetszett. Nem volt egy nagy was ist das, de kellemes volt. Ahogyan a teljes film is megérdemli ezt a jelzőt. Nem a legjobb Guy Ritchie mozi, de az egyik legszórakoztatóbb. 4 csillagot megérdemel az 5-ből. Következzék a következő állomás!

akció | dráma | fantasy | kaland

Arthur egy ravasz, nagyszájú csirkefogó, aki Londonium sikátoraiban vezeti a bandáját, és megpróbál életben maradni a riválisai ellenében. Születése azonban titkot rejt. A... több»

1