2022.07.15 19:42 BRANTON Olvasottság: 279x
2

Guy Ritchie nap - Kilencedik állomás

A film, mellyel Ritchie visszatért a gyökereihez, a már jól bevált gengszter-formulához. 2019-ben megjelent az Úriemberek című alkotás, amin érezni, hogy direktorunk egy nagy visszatérésnek szánta.

Bevallom, engem megvett kilóra. Híre megy, hogy a drogkereskedő Mickey Pearson (Matthew McConaughey) el akarja adni a hatalmas bevételeket hozó drogültetvényét. Egy rakat pénz forog kockán, ezzel egyetemben nem is nagy meglepetés, hogy a gengszterek között elindul a harc. Jönnek bérgyilkosok, piti bűnözők, profi maffiák ,nagy pisztollyal, kis pisztollyal, kik mindenképpen megszeretnének gazdagodni. A helyzet egy idő után eldurvul. Mickey érzi, hogy nem csak az ő élete forog kockán, hanem felesége, Rosalindé (Michelle Dockery) is. Potyognak a hullák, mindenki pénzt és drogot akar, de mindenki öli egymást.

Guy Ritchie nap - Kilencedik állomás

Mikor meghallottam annak idején, hogy az egyik kedvenc rendezőm, Guy Ritchie újra gengszterfilmet rendez, egyszerre nyugodott meg a lelkem és egyszerre éreztem magam újra egy őrjöngő kisgyereknek, hiszen végre volt kilátásban egy olyan mozi, mely baromi jó lehet. Baromi jó is lett. A színészgárda az egyik legjobb valaha, ami itt össze lett hozva. Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell mind-mind olyan színművészek (és a legfontosabb szó MŰVÉSZEK), akik könnyűszerrel hoznak bármilyen karaktert, de nem akárhogyan. Mellékszerepben is akkora formák vannak, mint például Eddie Marsan, aki az egyik legjobb, még élő brit aktor. A rendezés zseniális, ismét érezzük a mocskot, az eső illatát, a cigifüstöt, pont mint Ritchie első két filmjénél. Ezek az aprónak tűnő szösszenetek pedig olyan hangulatot kölcsönöznek a filmnek, melyet egyrészt csak tanítani lehet, másrészt pedig felejthetetlenné teszik ezt a remek mozit.

Engem a történet is megfogott, mert újra egy baromi kreatív, csavaros sztorit kapunk, melyet az edzettebbek talán könnyebben átlátnak, de egy egyszerű nézőnek jó fejtörőként szolgálhat. Kavarodnak a szálak, mint a kutyagumiban a kukacok, emiatt pedig izgalmassá is válik a mű. Tétje van a cselekedeteknek, minden egyes tettet következmény követ. Figuráink hús-vér emberek, végre nem szuperhősök, szóval ez alapból egy felüdülés volt számomra. Egy vérbeli angol gengszter-mozi, melyet tényleg nagyon szeretek. Zseniális alkotás, a Blöff mögött szorosan. 5-ből 5 csillag, de ha tehetném 6-ot adnék. Következzék a következő állomás!

84 Úriemberek  (2019)

akció | krimi | vígjáték

Mickey Pearson London legrettegettebb drogdílere. Amikor úgy határoz, hogy kiszáll az üzletből, jelentkezők egész sora próbál lecsapni a jól menő drogbizniszre. Ekkor azonban... több»

2