2022.08.04 14:22 Artemisia Olvasottság: 221x
5

Kutyaharapást szőrével

A DC a Lego Batman után újfent egy, a legkisebbeket célzó animációs alkotással jelentkezett, a biztonság kedvéért pedig a Lego Batman egyik forgatókönyvíróját, Jared Ster-t ültették a rendezői székbe.

A történet a képregényes alapokkal is rendelkező Szuperállatok Ligájának megalakulásáról és első kalandjáról szól. Az állati hőscsapat élére pedig Superman kutyája, Krypto áll, aki számára a film egyfajta coming of-age sztori is.

Kutyaharapást szőrével

Maga a cselekmény nem túl izmos. Lex Luthor kísérleti tengeri malaca világuralomra tör, likvidálja a teljes Igazság Ligáját és Kryptora, valamint egy maroknyi menhelyi állatra hárul a feladat, hogy megmentések a világot.

Az egyhangú akciószcénákat az ember és állat, pontosabban gazda és háziállata közötti kapcsolatok dinamikájáról mesélő szálak szakítják meg, melyek közül természetesen Superman és Krypto kapcsolata domborodik ki leginkább, de Lulu és Lex Luthor, valamint Ace és korábbi gazdájának kapcsolata is érdekesebb aspektusokra világítanak rá.

Másik alappillérként a humorra igyekezett rágyúrni a rajzfilm, ez azonban zömében a DC hősök parodisztikus, önreflexív kiszólásaiból áll. Gyakorlatilag mintha az egész Igazság Ligája csak azért szerepelne a filmben, hogy a karikatúrához közelítő humor forrása legyen. Derülhetünk többek között a Clark Kent-Superman, van szemüveg-nincs szemüveg jelenségen, a haltáppal bármikor megvehető Aquamanen, a nagyon depressziós és nagyon milliomos Batmanen, a röhejes helyzetekben is fennkölt Wonder Womanen stb., és ez a színvonal egészen a játékidő végéig kitart.

A karakterek kidolgozottsága kb. a humor kidolgozottságának szintén mozog. Jellemzően mindenkinek csak 1 sztereotip tulajdonsága van, ami alól csak Krypto és talán Ace kivétel, noha látványos jellemfejlődés csak előbbi esetében figyelhető meg. Krypto és Superman aranyosak együtt, de a dilemmáikat egytől-egyig feldolgozták már más állatos művek, bár szép, de semmi újjal nem szolgál az ő barátságuk sem.

A DC-nek tehát nem sikerült az, ami a Marvelnek sikerült mondjuk a Pókember: Irány a pókerverzummal, a Szuperállatok Ligája ugyanis egy aranyos, ám villámsebességgel felejthető darab lett.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

Miután Lex Luthor foglyul ejti az Igazság Ligáját, Superman kutyája, Krypto néhány menhelyi háziállatokból álló csapatot tobroz, hogy kiszabadítsa gazdáját és társait. A kis... több»

5