2022.08.08 16:10 Ddd Olvasottság: <100x
0

Macka vs. egér harc modernizálva

Mint nagyon sokan, én is imádtam gyerekkoromban a Tom és Jerry-t. Mindig, amikor suliból hazajöttem, sokat néztem a duó lábatlankodását. A tavalyi év elején, nagy meglepetésemre bedobták a film előzetesét, ami nagyon tetszett. Leszögeztem magamban, hogy ez egy kötelező kör lesz moziban. Május végén végre meg is néztem, nagy pozitív csalódás volt, tényleg nem értem azokat, akiknek nem tetszett. Jó, persze, mindenkinek meg van a maga véleménye, de valljuk be, ennél sokkal rosszabb adaptációk is születtek már. Miért tetszett ennyire? Lássuk!

Nekem nagyon tetszett az, hogy elég kreatívan találkoztak össze. Ugye, mindketten pénzt gyűjtöttek arra a nagyon luxus hotelre. Nekem igazából akkor vált igazán viccessé és izgalmassá, mikor már Tomot is alkalmazták a hotelben, de előtte is volt pár igazán ütős poén. A színészek nagyjából rendben voltak. A főszereplő lány, Kayla (Chloe Grace Mortez) is igen szemrevaló és szimpatikus benne. Az is mindenképpen megemlítendő, hogy mikor korábban megemlítettem azt a hotelt, abból az következik, hogy a film nagyon szép helyen játszódik. Az is nagyon tetszett, hogy haláli utalások vannak a rajzfilmre. Hogy ezt mire értem? Konkrét elemeket átemeltek a rajzfilmekből az új 2021-es adaptációba. Ami viszont egy kicsit lejjebb vitte a mércét, az a film utolsó 20-25 perce, az a rész, mikor már az esküvő zajlik. Akkor egy kicsit értetlenül néztem az egészet. Emiatt sajnos nem tudom megadni az 5 csillagot, sorry. Ami szintén nem tetszett, az hogy a filmben az összes állat animálva van. Szerintem ez a vizualitáson nagyon sokat ront, legalábbis számomra. Ami viszont egy hatalmas nagy előrelépés, az a film zenéje. Tényleg nagyon sokat ad a jelenetekhez, sokat ad az élvezethez. Sokszor meghallgattam már, és mindig ugyanolyan jól szórakoztam. Ami még szintén kifogástalan, az a játékidő. Remekül működött 1 óra 40 percben a film, a készítők pontosan tudták, mennyi van ebben a sztoriban. A következő megjegyzésem nem lesz feltétlen negatívum, de ki kell mondani, hogy a film borzasztó kiszámítható. Sokszor tudtam, mi fog következni, és a végén se kellett túl sokat gondolkodni. De egy ilyen filmbe ez belefér, Ami még tetszett, az hogy akadnak benne nagyon ügyes beszólások, főleg a főszereplő csajtól. Oltáriakat lehet röhögni rajtuk. Ami még tetszett, hogy visszahoztak karaktereket a meséből, de ez egy kicsit összefüggésben van az utalásos pozitívummal. Pl. Butchot, a kóbor macskát és a bandáját stb. Egy másik negatívum, azt elég sokan elmondták már, de én is elmondom: Tom ÉS Jerry valóban kevés időt töltenek a vásznon. VISZONT, nem tudok igazán haragudni emiatt, mert az a pár közös harc, amit úgymond "vívnak" egymással, az kárpótol mindenért. Ami még egy hatalmas plusz, az, hogy Burton hű maradt a klasszikushoz, abból a szempontból, hogy Tom és Jerry nem beszél. Ha most beszéltek volna, számomra olyan lett volna, mintha nem is egy Tom és Jerry adaptációt néznék. Ezt is figyelembe vették, hála a jó Istennek! Ez sokat adott számomra a sikeréhez. Ami a szinkront illeti, nem akarok rá nagy hangsúlyt fektetni, és ehhez nem is értek annyira, de szerintem nem volt vele baj egyáltalán. :) Akkor összegezzünk!

Macka vs. egér harc modernizálva

A Tom és Jerry (2021) egy rendkívül szórakoztató és igen kellemes darab. Sok humor, egyedi történet, rendben lévő színészi alakítások, korrekt és jópofa utalások a nagy eredeti klasszikusra. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg!

animáció | családi | kaland | vígjáték

Minden idők egyik legikonikusabb párosa, Tom és Jerry eljön, hogy meghódítsa a mozivásznakat. Eljött az idő, hogy kiderüljön, miként ismerte meg egymást a duó.  Jerry, a... több»

0