2022.08.29 12:59 Lubi Olvasottság: <100x
0

Eltékozolt idő

Ha valaki egy kis könnyed lazításra, "énidőre" vágyik egy mozgalmas hét után, nem a Netflix legújabb vígjátéka fog tartalmas kikapcsolódásként szolgálni számára.

A kis és közepes költségvetésű produkciók egyre gyakrabban kerülik el a mozivásznakat és kerülnek kizárólag a különböző streaming-felületek kínálatába. A kizárólag online elérhető egészestés filmek mostanra szinte teljes egészében lefednek több klasszikus hollywoodi műfajt is. Míg a moziközönség többnyire bombasztikus pénzekből készült, látványelemekre épülő, minden generációt és demográfiai réteget megszólítani igyekvő kasszasikernek szánt alkotásokra vált jegyet, addig a felnőtteket célző szerényebb drámák vagy vígjátékok a kisképernyőn szórakoztatják a kanapéjuk nyugalmából szemlélődő nézőket.

Eltékozolt idő

A sztárokkal promotált könnyed délutáni filmek gyártására nagy energiákat fordító Netflix aktuális premierje, az Énidő pont ilyen laza felnőtt-vígjátékként indul egy szórakozásra vágyó háztartásbeli apukáról, aki túlságosan is kirúg a hámból legjobb barátja születésnapi buliján. Kevin Hart és Mark Wahlberg haverfilmje azonban több kínos pillanatot tartogat, mint őszinte kacajt.

A Derült égből Polly, a Spancserek és a Miért pont ő? rendezőjeként ismert John Hamburg neve talán nem garancia a sikerre, pedig producerként az Utódomra ütök nagysikerű komédiájának készítésében is részt vett. Hamburg legújabb forgatókönyvén leginkább mégis az erőltetettség, rendezésén pedig az ötletek hiánya érződik.

Az Énidő hangos és érezhetően kirobbanónak szánt poénjai többnyire működésképtelenek, így a papírmasé-történetet sem tudják olyan lendülettel felruházni, ami ne fordulna rövid úton unalomba.

53 Énidő  (2022)

vígjáték

Egy apát követhetünk nyomon, aki évek óta először talál időt magára, miközben felesége és gyerekei távol vannak. Újra összejön egy barátjával egy vad hétvégére. több»

0