2022.09.27 22:43 Tonyka Olvasottság: 568x
0

Tucat horror, semmi több.

Ez az a film, ami szinte az összes puskaport eldurrantja a bemutatóban. Megvallom, az összevágott bemutató kifejezetten tetszett, ezért is döntöttem a moziban megtekintés mellett. Előre látom, hogy a nagyon fiatal generáció magasabbra emeli, mint ahová való. Tucatklisékben nincs hiány, de nem ez a fő bűne a filmnek.

Kit érdekel, hogy láttuk már itt-ott az összetevőket. Attól még működhetne a történet. Ami működik is, kb. a film feléig.

Tucat horror, semmi több.

Látványos a főhősnő leépülése, ahogy görbe tükörként maga is kezeltté válik. Nem rossz a saját traumájának szála sem, szépen fonódik bele a fősodorba. Az entitás, vagy gonosz szellem, ránk van bízva. Egészen addig érdekes, ameddig titokzatos, sejtelmes, baljós, és pár ijesztő kockával szolgál számunkra. Kb. 2 ijesztés valóban jól működik, kellemesen megborzongtam. A többi nem működött, ahogy említettem, ellőtték a bemutatóban. Így tudtam, mi következik. A külvilág számára becsavarodásnak vélt tünetek, és hogy senki sem hisz, ez sem szolgált újdonsággal. A felétől elkezdtem unni kissé. Véleményem szerint a majdnem 2 órás játékidő eltúlzott, 20-30 percet simán lehetett volna kukázni. Jó tett volna a dinamikának, kicsit pörgőseb lett volna. Egy darabig jól működik a nyomozgatós szál, igaz, tulajdonképpen a lényegről semmit sem tudunk meg. Csak a működésről és a lefolyásról, a miért és a ki magyarázat nélkül marad. Ez a végére sem változik, az utolsó nevezzük összecsapásnak, sem magyaráz meg semmit. Megpróbál riogatni továbbra is, de már eredménytelenül. Nem használta ki a rendező a sötétségben rejlő potenciált. Megfárad az egész, hogy aztán ismét egy tucatklisével kísérve tűnjön fel a " vége " felirat. Nincsenek csavarok, meglepetések, végig kiszámítható minden. Talán ezért nem is működik igazán. Előre látjuk a következő fontosabb szituációt. Aztán csettintünk egyet, odafordulva a társunkhoz, na ugye megmondtam, hogy ez lesz? A főszereplő hölgyön nem múlt, egész jól játszott, sajnos a forgatókönyv az, ami nem adott pluszt az egészhez. Kár érte, lehetett volna sokkal erősebb is.

65 Mosolyogj  (2022)

horror

SkyShowtime (2023.02.14.)

Miután tanúja volt egy bizarr, traumatizáló esetnek, amely egy betegével történt, Dr. Rose Cotter olyan ijesztő dolgokat tapasztal, amelyekre nem tud magyarázatot adni. Rose-nak a... több»

0