2022.10.16 20:32 Anti007 Olvasottság: 483x
3

Megosztó befejezés...

Kevés olyan horror film van,amit szinte minden korosztály ismer. Amiknek fő gonoszait mindenki ismeri. Akik gyerek/kamaszként rémálmainkban kísértettek,akiknek filmjei után ijeszgettük egymást,akiknek maszkja vagy eszköze felejthetetlen. Jason,Freddy Kruger vagy Michael Myers. 1978-ban mindössze 320.000 dollárból készült el John Carpenter rendezésében mindössze 21 nap alatt,a Halloween.

A film bevétele 60 millió dollár lett. Három évre az első rész után,érkezett a második (1981-ben) majd ezt követte még több folytatás,de igazán egyik sem aratott igazi sikert. A mumus,és a bébiszitter macska-egér játéka volt az igazi. 2018-ban David Gordon Green újra gondolta a Halloween-t,és az összes addig folytatást kizárva folytatta a sztorit. Így kezdődött újra Michael,és Laurie (Jamie Lee Curtis ) küzdelme, új és stabil alapokra helyezve a sztorit. Majd 2021-ben érkezett a folytatás Halloween-i gyilkosságok címmel,és idén 2022 októberében jött el a pillanat,amikor a gonoszt sikerül elpusztítani. Michael Myers-t viszont elfelejteni nem lehet... így a mumus örökké velünk marad.

Megosztó befejezés...

A történet szerint 4 év telt el Haddonfield-ben mióta Michael Myers gyilkosságai után köddé vált. Laurie Strode várja, hogy Myers újra felbukkanjon,és végre végezhessen vele,mert tudja addig sem ő, sem az unokája nincs biztonságban miután Michael a lányával is végzett. A film nyitó képsoraiban megismerhetjük Corey-t (Rohan Campbell),aki egy tragédia miatt,a város lakóinál állandó célponttá válik. Hamarosan a fiú szembe találja magát a gonosszal,és valami megváltozik.. Michael a fiú szemébe tekintve magát látja benne,így életben hagyja. Az eleinte a halálra rémült Corey, szintén érez valamit a gonosz szemébe nézve (mivel mióta újra kezdte életét a tragédia óta) a város lakói szinte kivetették őt. Így a düh újra ébreszti a gonoszt...

Valóban a befejező rész,teljesen más mint amire sokan számítottak. Ennek ellenére nekem nem okozott csalódást. (Mint ahogy több kritika lehúzza a filmet) Sőt! Tetszett hogy bele vitték a srác történetét,akinek szerepe igen fontos Michaelt illetően. Tetszett az is, hogy az elpusztíthatatlan Michael Myers gyengült... 40 év mészárlás után miért ne gyengülhetett volna? A készítőket is megérthetjük, ha Michael nem gyengül,sosem lesz lezárva a sztori. Valóban okozhat csalódást azoknak, akik továbbra is egy gyilkoló gépre számítanak (Myers a film első 40 percében szinte nem is szerepel) viszont a második felében,szépen újra erőre kap és felgyorsulnak az események. Úgy gondolom egy slasher nem csak akkor jó,ha 10 percenként gyilkolásznak benne.

Fontos a sztori is. Igen. Vannak hibái a filmnek. Nem lett tökéletes, lehetett volna sokkal jobb, de úgy gondolom így sem lett annyira borzalmas mint,ahogy a kritikák lehúzzák! Megosztó,hogy pont a befejezésben kap kevesebb szerepet Michael. Lehet jobb lett volna ha folyamatosan ijesztő levegő vételét haljuk a maszk alatt,és össze vissza kaszaból, nyársal mindenkit mint eddig. De biztos csak ez lett volna a méltó befejezése a Halloween-i mumus mészárlásának? Szerintem ez így volt jó. A film zenéje még mindig mindent visz,megunhatatlan. A Halloween véget ér, horror/slasher tekintetben lehet nem a legerősebb,brutálisabb (a második rész volt az ami ezt bőven ki aknázta) itt is van azért pár elég kreatív gyilkosság,viszont ebben már nem volt több... Michael Myers utolsó harcát elvesztette. De a gonosz elpusztíthatatlan. A félelem erősíti,táplálja,és ez örökké velünk marad,ahogy a fehér maszkot is bármikor újra felhúzhatja valaki...

horror | thriller

SkyShowtime (2023.06.10.)

Négy évvel a Gyilkos Halloween eseményei után Laurie most az unokájával, Allysonnal él, és épp befejezni készül a memoárját. Michael Myers mostanában nem volt a környéken.... több»

3