2022.12.03 23:39 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
1

Nomadland

Ez a kritika nem erősíti a többség által jónak vélt filmről szóló kritikát, mivel számomra ezt a filmet igen kemény munka volt végignézni, és most jön a de. Ezek a filmakadémiás Oscart nyert filmek nem az én világom, és ez sem fogja erősíteni bennem, hiába nyert a legrangosabb díjkiosztón 3 díjat. Chloé Zhao különben jól megfogja eme élet mondanivalóját, és az pluszba jó az, hogy igazi, vérbeli "nomádokat" is bevett a filmbe. Frances MacDormand játéka menti meg számomra a filmet, őt sem kell bemutatni a nagyközönség előtt szerintem.

Ezek mind jó aspektusai arra, hogy ezt a filmet látni kell, és most jön az, hogy viszont totálisan nem mindegy, hogy kiknek készült a film, mert én nem tartozom eme rétegbe, és épp ezért én dögunalmasnak találtam, elnyújtottnak, hosszadalmasnak és sorolhatnám eme negatív jelzőket. De ilyen a világ, nem lehet mindenkinek nyerő minden egyes film. Viszont a film maga: a vidéki nevadai cégváros gazdasági összeomlását követően Fern (Frances McDormand) bepakol furgonjába, és elindul az úton, hogy a hagyományos társadalmon kívüli életet vizsgálja meg modern kori nomádként. Chloé Zhao rendező harmadik játékfilmje, A nomádok földje igazi nomádokat, Linda Mayt, Swankie-t és Bob Wellst mutatja be Fern mentoraként és elvtársaként az amerikai Nyugat hatalmas tájain való felfedezésében.

Nomadland

Én is felfedeztem volna benne a jót és szépet, de ahogy írtam, ez nem az én műfajom. De remélem, hogy sokaknak befog jönni. Én eme alkotást leszavaztam keményen, 4/10-et ért el nálam. A filmet azért nézzétek, mert lehet, ti megtaláljátok bennem, amit én nem.

dráma | road movie

Egy nevadai vidéki város gazdasági összeomlása után Fern (Frances McDormand) összepakol, és kisteherautójával útra kel, hogy modern nomádként tárja fel a hagyományos... több»

1