Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

A nomádok földje (2020)

Nomadland
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
20
Képek
8
Videók

Galéria (20)

Linda May
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
David Strathairn
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand

Videók (8)

 
TomÁcs   2021. 10. 16.

legújabb vélemény

0

Lassú, de korántsem unalmas film, de valahogy nem jött be a története.

 
Artemisia   2021. 09. 06.

a nap véleménye

7
Az emberi természet egy szelete

Chloé Zhao 3 Oscar-díjas rendezése nem pusztán az aranyszobrocskák száma miatt figyelemre méltó. Az idei Oscar-gála A nomádok földjének köszönhetően több történelmi pillanatot is adott a világnak: Chloé Zhao második nőként, ugyanakkor első ázsiai szá... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2021. 03. 02.

1
Amerika másik oldala

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt szokták mondani, az éremnek két oldala van, ez pedig mindenre igaz, így az Egyesült Államokra is. Vannak az amerikai álom haszonélvezői (ők vannak kevesebben), meg vannak az olyan sorsa jutottak, mint akikről a film szól. A lecsúszottak, akiket n... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 04. 29.

1

Meditatív, lassú és szép alkotás azokról, akik nem akarnak a hagyományos társadalom részei lenni. Fern a pénzügyi válság és ennek következtében egy személyes tragédia következtében dönt így, a drámai vonal mellett az ő karakterén keresztül nyerhetünk... több»

 
zoltyah   2021. 05. 05.

1

Nem vagyok egy dráma fan, de ez a film annyira életszerű és őszinte, hogy az már mesteri a filmvásznon.

 
nagygellert   2021. 04. 16.

0

Azért csak 4 csillagot adtam, mert számomra valami hiányzott a filmből, persze szép kis történet a barátságról meg a nomád élet bemutatásáról, de néhol nagyon belassult a történet. A képi világ 5 csillagos.

 
Kiss   2020. 09. 16.

0

Lenyűgöző és mélyen megható alkotás, sokszor mondtam már, hogy Frances McDormand az élete alakítását hozza, de ebben a filmben is ezt érzem. Az a nő zseniális!

A film összbevétele 24 560 410 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 15 464 545 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 562 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben számos valódi nomád is szerepel, köztük Linda May, Swankie és Bob Wells, akiknek ez az első filmszerepük.

(hp)
 

A filmet hét különböző államban négy hónapon keresztül forgatták.

(hp)
 

A film Jessica Bruder 2017-ben megjelent Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century című könyvének adaptációja.

(hp)
 

A film világpremierje 2020. szeptember 11-én volt a Velencei Filmfesztiválon, ahol elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt. Ugyanezen a napon mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Nomadland a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 45 szemlézett cikk után 100 százalékon áll.

(hp)
 
Nemcsak a képi megoldásokban, a dramaturgiában is precizitás és mértéktartás húzódik meg a természetes hatás mögött. több»
 
Amerika, ahogy ritkán látjuk - őszintén. Egy csapat ember, akik stabil otthon híján a társadalom perifériáján vertek tábort, és Frances McDormand, aki dokumentumfilmben is tud Játszani. Roadmovie-ként is hivatkoznak az idei év egyik legmeghatározóbb filmjére, amely már el is nyerte a Golden Globe-díjat, és az Oscarhoz sem lesz szüksége túl nagy szerencsére. több»
 
Nehéz dűlőre jutni így a filmmel, elvégre formailag remek, témája elképesztően releváns, mindössze drámája az, ami nem feltétlenül átütő, és mire kiderülne, hogy valójában mennyire univerzális, már a szemünk előtt pörög a stáblista. több»