Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

A nomádok földje (2020)

Nomadland
Filmadatlap
 
30
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
8
Videók

Galéria (20)

Linda May
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
David Strathairn
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand

Videók (8)

 
BoBamburg   2022. 05. 17.

legújabb vélemény

0

Szeretem a jó drámákat, de ez számomra borzalmas volt. Végignéztem becsületből, mert mindhol rohadtul dicsérték, de azon kívül, hogy France McDormand jól játszik benne, semmi pozitívumot nem tudok felhozni.

 
Artemisia   2021. 09. 06.

a nap véleménye

8
Az emberi természet egy szelete

Chloé Zhao 3 Oscar-díjas rendezése nem pusztán az aranyszobrocskák száma miatt figyelemre méltó. Az idei Oscar-gála A nomádok földjének köszönhetően több történelmi pillanatot is adott a világnak: Chloé Zhao második nőként, ugyanakkor első ázsiai szá... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 04. 29.

1

Meditatív, lassú és szép alkotás azokról, akik nem akarnak a hagyományos társadalom részei lenni. Fern a pénzügyi válság és ennek következtében egy személyes tragédia következtében dönt így, a drámai vonal mellett az ő karakterén keresztül nyerhetünk... több»

 
HE7EDIK   2021. 03. 02.

1
Amerika másik oldala

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt szokták mondani, az éremnek két oldala van, ez pedig mindenre igaz, így az Egyesült Államokra is. Vannak az amerikai álom haszonélvezői (ők vannak kevesebben), meg vannak az olyan sorsa jutottak, mint akikről a film szól. A lecsúszottak, akiket n... teljes kritika»

 
TomÁcs   2021. 10. 16.

1

Lassú, de korántsem unalmas film, de valahogy nem jött be a története.

 
zoltyah   2021. 05. 05.

1

Nem vagyok egy dráma fan, de ez a film annyira életszerű és őszinte, hogy az már mesteri a filmvásznon.

 
win7ston   2021. 11. 22.

1
Nagyon vártam...

Nagyon vártam ezt a filmet. Bár jó volt, mégis maradt némi hiányérzetem. Több volt ebben a témában. Az általam kedvelt McDormand játéka egy minőségi karakterszínészt idézett, mint nagy alakítást. A film utóíze is inkább nyomasztó volt, és nem az, hogy remekművet láttam...

A film összbevétele 24 560 410 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 15 596 845 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 674 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben számos valódi nomád is szerepel, köztük Linda May, Swankie és Bob Wells, akiknek ez az első filmszerepük.

(hp)
 

A filmet hét különböző államban négy hónapon keresztül forgatták.

(hp)
 

A film Jessica Bruder 2017-ben megjelent Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century című könyvének adaptációja.

(hp)
 

A film világpremierje 2020. szeptember 11-én volt a Velencei Filmfesztiválon, ahol elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt. Ugyanezen a napon mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Nomadland a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 45 szemlézett cikk után 100 százalékon áll.

(hp)
 
Nemcsak a képi megoldásokban, a dramaturgiában is precizitás és mértéktartás húzódik meg a természetes hatás mögött. több»
 
Amerika, ahogy ritkán látjuk - őszintén. Egy csapat ember, akik stabil otthon híján a társadalom perifériáján vertek tábort, és Frances McDormand, aki dokumentumfilmben is tud Játszani. Roadmovie-ként is hivatkoznak az idei év egyik legmeghatározóbb filmjére, amely már el is nyerte a Golden Globe-díjat, és az Oscarhoz sem lesz szüksége túl nagy szerencsére. több»
 
Újra az Egyesült Államok hátsó udvarában lődörgünk. Chloé Zhao a 2017-es A rodeós nem tökéletes, de hű stiláris és tematikai folytatását készítette el. A Velencében Arany Oroszlánnal jutalmazott A nomádok földje is egyszerre karaktercentrikus és társadalomkritikus mű. több»