Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
97%

A nomádok földje (2020)

Nomadland
Filmadatlap
 
30
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
4
Videók
 
Kiss   2020. 09. 16.

legújabb vélemény

0

Lenyűgöző és mélyen megható alkotás, sokszor mondtam már, hogy Frances McDormand az élete alakítását hozza, de ebben a filmben is ezt érzem. Az a nő zseniális!

 
Lajos   2020. 09. 05.

0

Soha nem volt még ehhez fogható filmélményem, a Nomadland egyszerűen semmihez sem hasonlítható mély és elgondolkodtató darab egy parádés alakítással, nagyszerű rendezéssel, nagyon jól átgondolt forgatókönyvvel és remek operatőri munkával. AZ ÉV FILMJE!


 
putty   2020. 05. 02.

0

Minimalista, nagyon kevés eszközzel dolgozó film, ami persze semmit nem von le az értékéből. Aki szereti az ilyesmit, arra valami egészen különleges utazás vár...

 
Oliver   2019. 06. 27.

0

Chloé Zhaoról akkor hallottam először, amikor kiderült, hogy ő készíti a Marvelnek az Örökkévalókat. Ez után a film után azt mondom, bátor választás volt az ő szerződtetése, ugyanakkor kellenek az ilyen alkotók Hollywoodba, nagyon is. A Nomadland per... több»

Galéria (15)

Linda May
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
David Strathairn
Frances McDormand
Frances McDormand

Videók (4)

 

A filmben számos valódi nomád is szerepel, köztük Linda May, Swankie és Bob Wells, akiknek ez az első filmszerepük.

(hp )
 

A filmet hét különböző államban négy hónapon keresztül forgatták.

(hp )
 

A film Jessica Bruder 2017-ben megjelent Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century című könyvének adaptációja.

(hp )
 

A film világpremierje 2020. szeptember 11-én volt a Velencei Filmfesztiválon, ahol elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt. Ugyanezen a napon mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

(hp )
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Nomadland a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 45 szemlézett cikk után 100 százalékon áll.

(hp )