Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

A nomádok földje (2020)

Nomadland
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
20
Képek
4
Videók
 
zoltyah   2021. 05. 05.

legújabb vélemény

1

Nem vagyok egy dráma fan, de ez a film annyira életszerű és őszinte, hogy az már mesteri a filmvásznon.

 
HETEDIK   2021. 03. 02.

1
Amerika másik oldala

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt szokták mondani, az éremnek két oldala van, ez pedig mindenre igaz, így az Egyesült Államokra is. Vannak az amerikai álom haszonélvezői (ők vannak kevesebben), meg vannak az olyan sorsa jutottak, mint akikről a film szól. A lecsúszottak, akiket n... teljes kritika»


 
elekm90   2021. 04. 29.

1

Meditatív, lassú és szép alkotás azokról, akik nem akarnak a hagyományos társadalom részei lenni. Fern a pénzügyi válság és ennek következtében egy személyes tragédia következtében dönt így, a drámai vonal mellett az ő karakterén keresztül nyerhetünk... több»

 
nagygellert   2021. 04. 16.

0

Azért csak 4 csillagot adtam, mert számomra valami hiányzott a filmből, persze szép kis történet a barátságról meg a nomád élet bemutatásáról, de néhol nagyon belassult a történet. A képi világ 5 csillagos.

 
Kiss   2020. 09. 16.

0

Lenyűgöző és mélyen megható alkotás, sokszor mondtam már, hogy Frances McDormand az élete alakítását hozza, de ebben a filmben is ezt érzem. Az a nő zseniális!

 
Lajos   2020. 09. 05.

0

Soha nem volt még ehhez fogható filmélményem, a Nomadland egyszerűen semmihez sem hasonlítható, mély és elgondolkodtató darab egy parádés alakítással, nagyszerű rendezéssel, nagyon jól átgondolt forgatókönyvvel és remek operatőri munkával. Az év filmje.

 
putty   2020. 05. 02.

0

Minimalista, nagyon kevés eszközzel dolgozó film, ami persze semmit nem von le az értékéből. Aki szereti az ilyesmit, arra valami egészen különleges utazás vár...

Galéria (20)

Linda May
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
David Strathairn
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand

Videók (4)

A film összbevétele 4 820 723 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben számos valódi nomád is szerepel, köztük Linda May, Swankie és Bob Wells, akiknek ez az első filmszerepük.

(hp )
 

A filmet hét különböző államban négy hónapon keresztül forgatták.

(hp )
 

A film Jessica Bruder 2017-ben megjelent Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century című könyvének adaptációja.

(hp )
 

A film világpremierje 2020. szeptember 11-én volt a Velencei Filmfesztiválon, ahol elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt. Ugyanezen a napon mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

(hp )
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Nomadland a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 45 szemlézett cikk után 100 százalékon áll.

(hp )
 
Amikor egy amerikai függetlenfilm kínai (női) rendezővel, natúrszereplőkkel, kis költségvetéssel, érzékeny társadalmi témával és egyedi elbeszélési formával ilyen szintű érdeklődést és elismerést tud kiváltani, az a filmkedvelők és a filmgyártás számára csak pozitív kimenetelű lehet. több»
 
Nemcsak a képi megoldásokban, a dramaturgiában is precizitás és mértéktartás húzódik meg a természetes hatás mögött. több»
 
Egy nagyon emberi mozi, ami leginkább azoknak fog átjönni, akik szeretik a lassabb mederben csordogáló filmeket, amikben nem a cselekmény, hanem inkább a hangulat a fontos. több»