Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

A nomádok földje (2020)

Nomadland
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
20
Képek
7
Videók

Galéria (20)

Linda May
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
David Strathairn
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand

Videók (7)

 
barics01   2023. 01. 23.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó és egyben elgondolkodtató egy alkotás volt, Frances McDormand zseniális alakításával. Számomra az elmúlásról szólt a film, arról, hogy hogyan dolgozzuk fel a múltat, van, akinek könnyebben megy, van, akinek nehezebben. És nagyon jól bemutat... több»

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 15.

a nap véleménye

5
Frances McDormand miatt!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miért is? Lángoló Mississippi, Darkman, A halál keresztútján, Fargo, Majdnem híres, Három óriás plakát Ebbing határában, A Francia kiadás... Ez csak egy néhány ok, amiért megnéztem ezt az alkotást! De mit is ad nekünk halandóknak ez a film? Lássuk...... teljes kritika»

2
 
HE7EDIK   2021. 03. 02.

1
Amerika másik oldala

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt szokták mondani, az éremnek két oldala van, ez pedig mindenre igaz, így az Egyesült Államokra is. Vannak az amerikai álom haszonélvezői (ők vannak kevesebben), meg vannak az olyan sorsa jutottak, mint akikről a film szól. A lecsúszottak, akiket n... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 09. 06.

a nap véleménye

8
Az emberi természet egy szelete

Chloé Zhao 3 Oscar-díjas rendezése nem pusztán az aranyszobrocskák száma miatt figyelemre méltó. Az idei Oscar-gála A nomádok földjének köszönhetően több történelmi pillanatot is adott a világnak: Chloé Zhao második nőként, ugyanakkor első ázsiai szá... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 04. 29.

1

Meditatív, lassú és szép alkotás azokról, akik nem akarnak a hagyományos társadalom részei lenni. Fern a pénzügyi válság és ennek következtében egy személyes tragédia következtében dönt így, a drámai vonal mellett az ő karakterén keresztül nyerhetünk... több»

 
Zsolt Szabó   2022. 12. 03.

1
Nomadland

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a kritika nem erősíti a többség által jónak vélt filmről szóló kritikát, mivel számomra ezt a filmet igen kemény munka volt végignézni, és most jön a de. Ezek a filmakadémiás Oscart nyert filmek nem az én világom, és ez sem fogja erősíteni bennem,... teljes kritika»

 
TomÁcs   2021. 10. 16.

1

Lassú, de korántsem unalmas film, de valahogy nem jött be a története.

A film összbevétele 24 560 410 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 15 596 845 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 674 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben számos valódi nomád is szerepel, köztük Linda May, Swankie és Bob Wells, akiknek ez az első filmszerepük.

(hp)
 

A filmet hét különböző államban négy hónapon keresztül forgatták.

(hp)
 

A film Jessica Bruder 2017-ben megjelent Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century című könyvének adaptációja.

(hp)
 

A film világpremierje 2020. szeptember 11-én volt a Velencei Filmfesztiválon, ahol elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt. Ugyanezen a napon mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Nomadland a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 45 szemlézett cikk után 100 százalékon áll.

(hp)
 
Nemcsak a képi megoldásokban, a dramaturgiában is precizitás és mértéktartás húzódik meg a természetes hatás mögött. több»
 
Amerika, ahogy ritkán látjuk - őszintén. Egy csapat ember, akik stabil otthon híján a társadalom perifériáján vertek tábort, és Frances McDormand, aki dokumentumfilmben is tud Játszani. Roadmovie-ként is hivatkoznak az idei év egyik legmeghatározóbb filmjére, amely már el is nyerte a Golden Globe-díjat, és az Oscarhoz sem lesz szüksége túl nagy szerencsére. több»
 
Újra az Egyesült Államok hátsó udvarában lődörgünk. Chloé Zhao a 2017-es A rodeós nem tökéletes, de hű stiláris és tematikai folytatását készítette el. A Velencében Arany Oroszlánnal jutalmazott A nomádok földje is egyszerre karaktercentrikus és társadalomkritikus mű. több»