Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Az út
 
sptt   2020. 08. 14.

legújabb vélemény

Brutális, nyomasztó film. Apaként különösen drámai, mert tűéles precizitással mond el olyan gondolatokat, amit senki nem érezhet "apává válás" előtt. Sokan még utána sem... A gyerekek gondolkodásmódja, félelmei szintén tökéletesen jelennek meg, ahol a naivitás keveredik a hiszékenységgel, a jóindulattal, a tapasztalatlansággal és legfőképp a még tiszta lélekkel. Amikor nézi a filmet az ember, akkor vannak benne olyan részek, amire azt mondja. hogy "úristen, 10 perce nem történt semmi", de ha visszanéz az egészre, akkor sokkal inkább az marad meg benne, hogy zseniális volt a karakterek ábrázolása, az érzelmek bemutatása és paff, depressziós lettem. Hangulat kell a megtekintéséhez. 7/10

 
indingo   2017. 04. 15.

A világvége hangulatú filmekkel engem meg lehet venni. Remek volt a története, áradt belőle a sivárság a nélkülözés és a nyomor. Kíváncsi vagyok a könyvre is.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

Küzdelem az életben maradásért

Nyomasztó hangulat, miközben egy csodálatosan elmesélt apa-fia kapcsolatot nézhetünk végig közel két órában. Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem Az út nézése közben. Valahol a jövőben járunk, a Föld a pusztulás szélén, minden szürke, a levegőt rossz belélegezni, ember embernek a farkasa lett, a mindennapi élelemért is élet-halál harcot kell vívni. Mondhatni, hogy a posztapokaliptikus filmek alapsémáit kapjuk, ám ahogy az előbb is említettem: remek a hangulatteremtés, egyből magába rántja a nézőt, miközben azt nézhetjük, hogy egy apa és a fia küzd az életben maradásért, kegyetlen harcok árán tudnak csak eljutni A-ból B-be. A szürke, baljós környezetben nemcsak a természet pusztul, hanem megjelenik a kannibalizmus, az emberi erőszak, jelezve, hogy itt már nem maradtak illúziók, csak a teljes sivárság. Viggo Mortensen az apa szerepében az egyik legjobb alakítását hozza, ám ez még kevés lenne, ha nem lenne ott társként Kodi Smith-McPhee, a naívnak tűnő fiú szerepében, aki szeretné megérteni a kialakult világ miértjeit, hogy például itt mitől lesz valaki jó, vagy rossz. Fogalmazhatunk úgy is, hogy kettejük kamaradrámáját követhetjük végig, mellettük a nagyobb nevek (Charlize Theron, Guy Pearce és Robert Duvall) csak epizódszereplők, ám dramaturgiailag remekül elhelyezve, kihasználva. Az apa és fia helyenként monotonná váló úton levésébe pedig remekül ékelődnek be az akciójele... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

A világvége téma igazán érdekes tud lenni. Végtére is ki tudhatja mit hoz a jövő. Ami kissé nem tetszett, hogy Viggo Mortensent nehezen tudtam elkülöníteni Aragorn szerepétől.

 
HercegPeter   2019. 08. 16.

Kemény és megindító történet egy olyan világban, ahol már szinte senkiben sincs emberség. A két főszereplőnek nem csak a túlélés a fontos, hanem hogy jó emberek is maradjanak. De szerencsére nem annyira, hogy ezért belemenjenek mindenféle felesleges hősködésbe. Ebben a világban mondjuk már az is jó ember, aki nem öli és eszi meg a másikat. Persze lehetőségeikhez mérten segítenek (legalábbis próbálnak) másoknak. Biztos jó kis munka volt ezt a látványt elkészíteni. Meglehetősen nyomasztóra sikerült. Ahogy Viggo Mortensen fogyása is kemény.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

Hu de nehez... Lassu es melankolikus film egy olyan temarol, amirol altalaban nem lassu es melankolikus filmeket szoktak forgatni.. Ez pedig a gyerekneveles, meg kozelebbrol az apa-fia kapcsolat. Apokaliptikus hangulatu az egesz film, mindennek vege, semmi nem maradt az emberisegnek, csak a szeretet es ami ezzel jar. Egymasra vannak utalva es csak magukra szamithatnak. Kuzdelmes, nem egy konnyu nyar esti film.

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

Viggo Mortensen hihetetlen nagyot játszik ebben a posztapokaliptikus drámában. Nyomasztó képsorok, depresszív vonalvezetés, egy zsigerekig ható csodálatos történet. Engem nagyon megfogott.

A film összbevétele 56 692 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Pennsylvaniában, Louisanában és Oregonban forgatták. Pennsylvaniában hasznosították a Pennsylvania Turnpike autóút 21 km-es, elhagyatott szakaszát.

(ZeroHero)
 

Annak érdekében, hogy minél hitelesebb alakítást tudjon nyújtani, Viggo Mortensen a filmben viselt ruháiban aludt, és éheztette magát. Az egyik forgatási napon betért egy boltba Pittsbugh-ben, ahonnan ki akarták dobni, mert hajléktalannak nézték.

(hp)
 

A regényhez való hűség miatt a filmből sem derül ki semmi, mi állt az apokalipszis hátterében.

(hp)
 

Az egyik kannibált Kodi Smit-McPhee édesapja alakította.

(hp)
 

John Hillcoat azonnal beleszeretett a regénybe. Ekkor határozta el, hogy megfilmesíti a könyvet.

(hp)
 

Hiába volt napos idő, a rendező, John Hillcoat kérésére a speciális effektekért felelős szakembereknek CGI-jal kellett borongósabb atmoszférát alkotniuk.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.