Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Az út (2009)

The Road
Filmadatlap
 
28
Szereplők
33
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Az út

Galéria (9)

Videók (1)

 
Findzs   2023. 01. 23.

legújabb vélemény

0
Egyszerűen jó

Remek film. Mivel én is apa vagyok, és hasonló korú fiam van, kicsit jobban megérintett. A szereplők hozzák a tőlük elvárható szintet. 8/10

 
indingo   2017. 04. 15.

0

A világvége hangulatú filmekkel engem meg lehet venni. Remek volt a története, áradt belőle a sivárság a nélkülözés és a nyomor. Kíváncsi vagyok a könyvre is.

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

0

Viggo Mortensen hihetetlen nagyot játszik ebben a posztapokaliptikus drámában. Nyomasztó képsorok, depresszív vonalvezetés, egy zsigerekig ható csodálatos történet. Engem nagyon megfogott.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

0
Küzdelem az életben maradásért

Nyomasztó hangulat, miközben egy csodálatosan elmesélt apa-fia kapcsolatot nézhetünk végig közel két órában. Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem Az út nézése közben. Valahol a jövőben járunk, a Föld a pusztulás szélén, minden szürke, a levegőt... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

A világvége téma igazán érdekes tud lenni. Végtére is ki tudhatja mit hoz a jövő. Ami kissé nem tetszett, hogy Viggo Mortensent nehezen tudtam elkülöníteni Aragorn szerepétől.

 
HercegPeter   2019. 08. 16.

0

Kemény és megindító történet egy olyan világban, ahol már szinte senkiben sincs emberség. A két főszereplőnek nem csak a túlélés a fontos, hanem hogy jó emberek is maradjanak. De szerencsére nem annyira, hogy ezért belemenjenek mindenféle felesleges ... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Hu de nehez... Lassu es melankolikus film egy olyan temarol, amirol altalaban nem lassu es melankolikus filmeket szoktak forgatni.. Ez pedig a gyerekneveles, meg kozelebbrol az apa-fia kapcsolat. Apokaliptikus hangulatu az egesz film, mindennek vege,... több»

A film összbevétele 56 692 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Pennsylvaniában, Louisanában és Oregonban forgatták. Pennsylvaniában hasznosították a Pennsylvania Turnpike autóút 21 km-es, elhagyatott szakaszát.

(ZeroHero)
 

Annak érdekében, hogy minél hitelesebb alakítást tudjon nyújtani, Viggo Mortensen a filmben viselt ruháiban aludt, és éheztette magát. Az egyik forgatási napon betért egy boltba Pittsbugh-ben, ahonnan ki akarták dobni, mert hajléktalannak nézték.

(hp)
 

A regényhez való hűség miatt a filmből sem derül ki semmi, mi állt az apokalipszis hátterében.

(hp)
 

Az egyik kannibált Kodi Smit-McPhee édesapja alakította.

(hp)
 

John Hillcoat azonnal beleszeretett a regénybe. Ekkor határozta el, hogy megfilmesíti a könyvet.

(hp)