Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Az út
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
petraszab   2020. 01. 08.

legújabb vélemény

Nagyon megrázó film, aminek megnézése után kicsit lejössz az életről. A küzdés, amit bemutat ámulatba ejtő. A látvány elborzasztott.

 
indingo   2017. 04. 15.

A világvége hangulatú filmekkel engem meg lehet venni. Remek volt a története, áradt belőle a sivárság a nélkülözés és a nyomor. Kíváncsi vagyok a könyvre is.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

Küzdelem az életben maradásért

Nyomasztó hangulat, miközben egy csodálatosan elmesélt apa-fia kapcsolatot nézhetünk végig közel két órában. Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem Az út nézése közben. Valahol a jövőben járunk, a Föld a pusztulás szélén, minden szürke, a levegőt rossz belélegezni, ember embernek a farkasa lett, a mindennapi élelemért is élet-halál harcot kell vívni. Mondhatni, hogy a posztapokaliptikus filmek alapsémáit kapjuk, ám ahogy az előbb is említettem: remek a hangulatteremtés, egyből magába rántja a nézőt, miközben azt nézhetjük, hogy egy apa és a fia küzd az életben maradásért, kegyetlen harcok árán tudnak csak eljutni A-ból B-be. A szürke, baljós környezetben nemcsak a természet pusztul, hane... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

A világvége téma igazán érdekes tud lenni. Végtére is ki tudhatja mit hoz a jövő. Ami kissé nem tetszett, hogy Viggo Mortensent nehezen tudtam elkülöníteni Aragorn szerepétől.

 
HercegPeter   2019. 08. 16.

Kemény és megindító történet egy olyan világban, ahol már szinte senkiben sincs emberség. A két főszereplőnek nem csak a túlélés a fontos, hanem hogy jó emberek is maradjanak. De szerencsére nem annyira, hogy ezért belemenjenek mindenféle felesleges hősködésbe. Ebben a világban mondjuk már az is jó ember, aki nem öli és eszi meg a másikat. Persze lehetőségeikhez mérten segítenek (legalábbis próbálnak) másoknak. Biztos jó kis munka volt ezt a látványt elkészíteni. Meglehetősen nyomasztóra sikerült. Ahogy Viggo Mortensen fogyása is kemény.

A film összbevétele 56 692 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Pennsylvaniában, Louisanában és Oregonban forgatták. Pennsylvaniában hasznosították a Pennsylvania Turnpike autóút 21 km-es, elhagyatott szakaszát.

(ZeroHero)
 

Annak érdekében, hogy minél hitelesebb alakítást tudjon nyújtani, Viggo Mortensen a filmben viselt ruháiban aludt, és éheztette magát. Az egyik forgatási napon betért egy boltba Pittsbugh-ben, ahonnan ki akarták dobni, mert hajléktalannak nézték.

(hp)
 

A regényhez való hűség miatt a filmből sem derül ki semmi, mi állt az apokalipszis hátterében.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.