Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Vélemények: Az út (2009)

 
petraszab   2020. 01. 08.

legújabb vélemény

Nagyon megrázó film, aminek megnézése után kicsit lejössz az életről. A küzdés, amit bemutat ámulatba ejtő. A látvány elborzasztott.

 
indingo   2017. 04. 15.

A világvége hangulatú filmekkel engem meg lehet venni. Remek volt a története, áradt belőle a sivárság a nélkülözés és a nyomor. Kíváncsi vagyok a könyvre is.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

Küzdelem az életben maradásért

Nyomasztó hangulat, miközben egy csodálatosan elmesélt apa-fia kapcsolatot nézhetünk végig közel két órában. Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem Az út nézése közben. Valahol a jövőben járunk, a Föld a pusztulás szélén, minden szürke, a levegőt rossz belélegezni, ember embernek a farkasa lett, a mindennapi élelemért is élet-halál harcot kell vívni. Mondhatni, hogy a posztapokaliptikus filmek alapsémáit kapjuk, ám ahogy az előbb is említettem: remek a hangulatteremtés, egyből magába rántja a nézőt, miközben azt nézhetjük, hogy egy apa és a fia küzd az életben maradásért, kegyetlen harcok árán tudnak csak eljutni A-ból B-be. A szürke, baljós környezetben nemcsak a természet pusztul, hane... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

A világvége téma igazán érdekes tud lenni. Végtére is ki tudhatja mit hoz a jövő. Ami kissé nem tetszett, hogy Viggo Mortensent nehezen tudtam elkülöníteni Aragorn szerepétől.

 
HercegPeter   2019. 08. 16.

Kemény és megindító történet egy olyan világban, ahol már szinte senkiben sincs emberség. A két főszereplőnek nem csak a túlélés a fontos, hanem hogy jó emberek is maradjanak. De szerencsére nem annyira, hogy ezért belemenjenek mindenféle felesleges hősködésbe. Ebben a világban mondjuk már az is jó ember, aki nem öli és eszi meg a másikat. Persze lehetőségeikhez mérten segítenek (legalábbis próbálnak) másoknak. Biztos jó kis munka volt ezt a látványt elkészíteni. Meglehetősen nyomasztóra sikerült. Ahogy Viggo Mortensen fogyása is kemény.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

Hu de nehez... Lassu es melankolikus film egy olyan temarol, amirol altalaban nem lassu es melankolikus filmeket szoktak forgatni.. Ez pedig a gyerekneveles, meg kozelebbrol az apa-fia kapcsolat. Apokaliptikus hangulatu az egesz film, mindennek vege, semmi nem maradt az emberisegnek, csak a szeretet es ami ezzel jar. Egymasra vannak utalva es csak magukra szamithatnak. Kuzdelmes, nem egy konnyu nyar esti film.

 
VvV   2018. 12. 01.

Megrázó és elgondolkodtató történet, ahol remek lett a kivitelezés.

 
sabnock666   2019. 03. 25.

Viggo Mortensen hihetetlen nagyot játszik ebben a posztapokaliptikus drámában. Nyomasztó képsorok, depresszív vonalvezetés, egy zsigerekig ható csodálatos történet. Engem nagyon megfogott.

 
Lonka   2017. 07. 22.

Nagyon eltalálták ezt a filmet. Tényleg árad belőle a sivárság, az élettelenség. Olyan szürke minden és a legapróbb dolgok is hatalmas boldogságot tudnak okozni.

 
Timcsi   2019. 03. 09.

Viggo Mortensentől az abszolút kedvencem, annak ellenére hogy a Gyűrűk urában és most a Zöld könyvben is zseniális, de ez csak róla szól. A története zseniális.

 
Greeta   2016. 09. 28.

Az egész filmnek nyomasztó a hangulata és ez rátelepszik a nézőre is. Én még napokig gondolkodtam a történteken.

 
SzFa   2018. 05. 28.

Sokkal többet vártam a filmtől. Számomra a vége befejezetlen. Ok-okozati hibákat tartalmaz. Nincs megmagyarázva a történet alapja. Hosszú és unalmas. Nem ajánlom.

 
thedarkman99   2018. 09. 18.

Nagyon megható és szomorú apa-fia történetet mutat be ebben a szürke elpusztult világban, ahol már szinte semmi sincs és lehet érezni azt a nyomasztó érzést hogy ez tényleg a vége a világnak, de nem adják fel, és az apa mindent megtesz hogy megvédje magukat és hogy na haljanak éhen.

 
Beniko   2015. 11. 23.

Viggo Mortensen legjobb filmje a kitartásról és a hűségről. Egyszer láttam, és akkor elhatároztam, hogy újra megnézem. Lehet épp most lenne itt az ideje.

 
Jozzsef   2015. 11. 22.

Életszerű helyzetekkel és jelenetekkel ábrázolja a film ahogy apa és fia minden nap megharcolnak az életbenmaradásért. Jönnek a természeti csapások és a film egy egész küzdelem a reményért azért a reményért,hogy eljutnak az óceánhoz ami a túlélést jelenti a szereplőknek.

 
ukla   2016. 04. 29.

Egy igazi sötét hangulatú apokalipszist bemutató és rengeteg sok drámával tele tűzdelt alkotás ami csak a szinészi játékról szól.Az érzést nagyon vissza adja hogy milyen lenne a világ ha ennyire eltorzulna.De inkább az apa fia kapcsolatot mutatja be és azt a tudatot, hogy mennyire is kell kapaszkodni az emberi énünkbe még ha az nagyon nehéz is.Mert csak a szeretet számít.A szinészek nagyot alakítottak.Le a kalappal elöttük.Sajnos annyira erzelmekkel dúsított alkotás ez ami annyira szívbe markoló, hogy sajnos csak egyszer tudtam megnézni.De nagyon jó film.

 
fagitta   2015. 08. 05.

Nagyon kemény, erős, szívbemarkoló film a kitartásról, a küzdelemről és mindennek előtt az élni akarásról. Lehangoló, szívszorító történet, mély tartalommal.

 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Jól össze lett rakva ez a film. Itt aztán minden meg van. Zene, színészek, humor és egy egész pofás kis történet egy ilyen stílusú filmhez. Azt hittem, hogy majd valami kis bénaság lesz, de nem így történt. Alulértékeltnek tartom, filmet mivel azért jól el lehet szórakozni rajta.

 
holnaputan   2017. 01. 15.

Én nem olvastam a könyvet, talán azért tetszett. Eléggé felkavaró a története. Telkesen természetesnek vesszük, hogy van fedél a fejünk felelt, van étel az asztalon...

 
Rivaikun   2016. 09. 03.

A könyvet olvastam előbb, és a film nagyon jól visszaadta. Szürke. Kilátástalan. Csak két ember, akik akár mi is lehetünk. Lehetünk egy apa, és egy apa fia. De lehetünk bárki itt. És lehetünk halottak is. A vég elkerülhetetlen. Köszönöm.

 
HannaK   2016. 09. 17.

Hátborzongató film. Nem egy véres valami, de magával ragadó.

 
Barnabii44   2018. 09. 02.

Könyv és a film is zseniális.

 
shifty986   2015. 01. 29.

Lebilincselő, megrendítő, lehengerlő, szívszorító poszt-apokaliptikus történet, talán az egyik legjobb ebben a műfajban.

 
antoska   2015. 03. 10.

A hangulata magaval rakado! Tobbet adott amit vartam a filmtol. A karakterek jol vannak kidolgozva, csak a tortenet kicsit elhasal.

 
the waltzer   2015. 05. 12.

Sajna tökéletesen félretalált nálam, főleg mert ahogy a könyvnek is utánanéztem (McCarthy), az egy sokkal mélyebb történetet ígért. Nem baj, legalább ahogy ezt megnéztem, simán arra ösztönzött, hogy olvassam el a könyvet is, csak elég nehéz lesz életem egyik leggázabb gyerek nyújtotta alkotását kiverni a fejemből.

 
alonzomosely   2016. 10. 18.

Nem is tudom, hogy láttam-e ilyen mély, szívbemarkoló drámát már a filmvásznon. Szégyen, nem szégyen, de 30 fölöttiként is könnyeztem a Corvinban a film végén. Csodálatosan adja vissza a könyv vesszők és írásjelek nélküli nagyon nyomasztó, fájdalmas és kilátástalan hangulatát. John Hillcoat nagyon érzékenyen kezeli a két szereplő kapcsolatát ebben a posztapokaliptikus világban. Olyan mélyen megérintett a film, és olyan hosszú ideig foglalkoztatta a gondolataimat, hogy bármennyire is TOP 5-ös film nálam, sokáig féltem újra nézni, mert nagyon nehéz kikerülni a hatása alól, megszállja a mindennapjaidat. Évekkel később, amikor másodjára is meg mertem nézni, ugyanakkor élmény volt, mint elsőre.

 
Sniper   2016. 04. 25.

Ennek a filmnek igazán erős atmoszférája van, önmagában ez megérne egy misét, és akkor még ott vannak a remek alakítások, melyek végképp összetartják ezt a mozit. Mindig is rajongtam a posztapokaliptikus filmekért, úgyhogy engem megvettek kilóra.

 
KingPin   2015. 10. 31.

Olvastam a könyvet, és amikor megtudtam, hogy film fog készülni belőle, hát húztam a számat, mert tartottam tőle, hogyan fogják tudni visszaadni azt az erős hangulatot, ami a könyvön át sugárzott. De megoldották, nem is akárhogy, valahogy azt érzem, hogy a regény és a film teljesítik ki a művet. Mind a kettőt csak ajánlani tudom.

 
mártilány   2015. 02. 08.

Érdekes, de sajnos elég valószerűtlen üzenete van Hillcoat filmjének. Persze Morentsen remekül alakít, de nálam már az kérdéses, hogy lehetséges e az, hogy valaki önmagában az emberiség morális bástyája legyen, vagy az tudjon maradni. Értem, ez egy adaptáció, de a rendező dolga az is, hogy művészként bátrabban nyúljon az alapanyaghoz. És nem, én nem az a fajta vagyok, aki ellenkező esetben azon sírna, hogy miért nem pont úgy van minden, mint a könyvben. Ami jó ebben a filmben az tényleg működik, de erre egy modern klasszikust is fel lehetett volna építeni. Na ez nem sikerült.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.