Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Hervadó virágok (2005)

Broken Flowers
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
freeman   2019. 12. 10.

legújabb vélemény

0

Király film

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 24.

0
Bill Murray szuperül teljesít

Jim Jarmusch és Bill Murray újra együtt, utóbbi ezúttal főszerepben. Ha ez a két név egy filmben említődik, akkor nehezen tudok elfogultság nélkül véleményt alkotni (hiába, mind Jarmusch, mind Murray munkássága lenyűgöz). A Hervadó virágokban egy kiö... teljes kritika»

 
Toncsi   2015. 08. 13.

0

Ez egy igazán megindító dráma, amiben Bill Murray élete egyik legjobb alakítását nyújtja. Tőle kissé szokatlan szerepben láthatjuk, de ez is jól áll neki. A film egyébként poénosan, kedvesen könnyeden indul, de egyre bonyolultabb lesz, ahogy haladunk... több»

 
jazzy   2015. 05. 12.

0

Ez Bill Murray egyik legjobb filmje. Nem annyira könnyed kis komédia ez, mint azt az előzetesből gondolnánk. Bár a filmben helyet kapott számos igényes, jó poén, igazából ez egy dráma, egy férfi drámája, aki a múltjában kutakodva keres valamit, de valójában ő sem tudja, hogy mit keres.

A film összbevétele 45 725 990 dollár volt (imdb.com).

 

Jim Jarmusch azt kérte a négy főbb szerepet játszó színésznőtől, hogy mindannyian írjanak egy saját rózsaszín levelet úgy, mintha a karaktereik írnák meg. E négy levélből gyúrt össze egyet, amelyet a kész filmben használtak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bill Murray fia, (Homer Murray), feltűnik a film végén. Ő hajol ki a Volkswagen Bogárból. A végefőcímlistán "Kid in Car" néven szerepel.

(mrarizona)
 

Bill Murray azt állította, hogy a film befejezése után a visszavonulást fontolgatta, ugyanis úgy érezte, hogy ettől jobb alakítást nem tud nyújtani.

(ps)
 

Jim Jarmusch megkérte a négy volt szeretőt alakító színésznőt, hogy írjanak egy levelet Donnak. Végül a négy levél keverékéből állította össze a filmben látható változatot.

(ps)
 

Bill Murray csak azzal a feltétellel vállalta el a főszerepet, hogy a forgatás helyszíne nem lesz egy órányi autóútnál távolabb a Hudson Valley-ben található otthonától.

(ps)