Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
67
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
freeman   2019. 12. 10.

legújabb vélemény

Király film

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 24.

Bill Murray szuperül teljesít

Jim Jarmusch és Bill Murray újra együtt, utóbbi ezúttal főszerepben. Ha ez a két név egy filmben említődik, akkor nehezen tudok elfogultság nélkül véleményt alkotni (hiába, mind Jarmusch, mind Murray munkássága lenyűgöz). A Hervadó virágokban egy kiöregedett „Don Juan” road-movieját láthatjuk, aki egy névtelen levélnek köszönhetően nekivág, hogy megkeresse egykori szeretőit. Adódik a kérdés: mi állt abban a levélben? Hogy az említett Don Juannak (vagyis Bill Murray, s igazából Don Johnston), van egy 19 éves fia, aki talán az apja keresésére fog indulni. Ez indítja be az eseményeket Jarmusch filmjében, ám sokat elmond főszereplőnkről, hogy még csak nem is magától indul erre az útra, hanem bar... több»


 
Toncsi   2015. 08. 13.

Ez egy igazán megindító dráma, amiben Bill Murray élete egyik legjobb alakítását nyújtja. Tőle kissé szokatlan szerepben láthatjuk, de ez is jól áll neki. A film egyébként poénosan, kedvesen könnyeden indul, de egyre bonyolultabb lesz, ahogy haladunk előre a cselekményben, ami ugyan alapvetően lassú, cseppet sem unalmas. A filmet mindenkinek melegen ajánlom!

 
jazzy   2015. 05. 12.

Ez Bill Murray egyik legjobb filmje. Nem annyira könnyed kis komédia ez, mint azt az előzetesből gondolnánk. Bár a filmben helyet kapott számos igényes, jó poén, igazából ez egy dráma, egy férfi drámája, aki a múltjában kutakodva keres valamit, de valójában ő sem tudja, hogy mit keres.

A film összbevétele 45 725 990 dollár volt (imdb.com).

 

Jim Jarmusch azt kérte a négy főbb szerepet játszó színésznőtől, hogy mindannyian írjanak egy saját rózsaszín levelet úgy, mintha a karaktereik írnák meg. E négy levélből gyúrt össze egyet, amelyet a kész filmben használtak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bill Murray fia, (Homer Murray), feltűnik a film végén. Ő hajol ki a Volkswagen Bogárból. A végefőcímlistán "Kid in Car" néven szerepel.

(mrarizona)
 

Bill Murray azt állította, hogy a film befejezése után a visszavonulást fontolgatta, ugyanis úgy érezte, hogy ettől jobb alakítást nem tud nyújtani.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.