2023.01.05 21:37 Tonyka Olvasottság: 430x
0

Gyenge, de annál sokkolóbb

A bemutató megvett, ismét azt gondoltam, hogy egy menekülős thrillert kapunk. Több helyen olvastam, hogy mennyire kemény, mennyire durva. Ehhez képest őrült nehezen telnek a percek, gyakorlatilag egy órának kell eltelnie ahhoz, hogy történjék említésre méltó. Leszámítva azt a pár apró viselkedésbeli furcsaságot.

Lehet, a film valamiféle magasabb röptű dolgot szeretne bemutatni, nem fejtettem meg. Ellenben rém idegesítő a meghívott páros bénázása. Oké, hogy a családfő egy eléggé tejbetök karaktert kapott. Ettől függetlenül messze járunk a realisztikus szituációs reakcióktól.

Gyenge, de annál sokkolóbb

Persze, persze, értem én, illem, de azt gondolom, egy ponton ezen túllépünk, még idegenben is. A végén el is hangzik a nagy igazság: "Mert engedted, hogy megtegyem." Magasztosabb vagy mélyebb tartalom ide vagy oda. Nem tudom elengedni, hogy szürreális az egész alap. Mint kiderül, nem kevés áldozat volt. Ezek a családok azért kell, hogy hiányozzanak valakiknek, papa, nagyi, testvér stb. Ráadásnak beszámolnak az ismerősöknek, kik hívták meg őket, mégpedig postai úton. Semmi perc alatt lihegne a hatóság a nyomukban. A film ereje egyedül a kőkemény sokkolásban rejlik. Hidegrázós kockákat láttunk, komoly viszolygást kiváltva belőlünk. Ez viszont a film utolsó 15 perce. Belőlem határozott indulatokat váltott ki. Idegesített a végtelen teszetoszaság, és a próbálkozás legapróbb szikrája. Próbál kicsit művészieskedni pár eszközzel, nekem nem jött át ez a fajta kifejezési mód. Összességében csalódás részemről. Igaz, a végével eltértek a szokásos kliséktől, de ez kevés számomra. Értékelem, de kevés.

dráma | horror | thriller

Egy idillinek tűnő közös nyaralás után egy dán család meglátogatja holland ismerőseiket. Az együtt töltött időre azonban mindenki másként emlékszik, s mint kiderül, a... több»

0