Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
57%

A látogatás (2022)

Speak No Evil
Filmadatlap
 
23
Szereplők
7
Vélemények
23
Képek
6
Videók

Galéria (23)

Videók (6)

 
Sabnock Sanatory   2023. 02. 08.

legújabb vélemény a nap véleménye

7
A gonosz a szomszédban süt-főz!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Dán-holland kombó, ami az életben sem túl egészséges. Christian Tafdrup is megmutatja nekünk, hogy miért nem. Kezdjük azzal, hogy ami engem rettenetesen felbosszantott, hogy a film vége ilyen lett, pedig a francia krimiken és thrillereken edződve tud... teljes kritika»

7
 
kabel   2022. 09. 20.

2
Hangulatos és komor

Hasonlóan más zárt drámákhoz a film nagyon szépen építi a hangulatot. Egy család meglátogat egy másikat, de egyre több apró jelet fedez fel, amik egyre kényelmetlenebbé teszik az ott tartózkodást. Vajon csak a fejükben vannak ezek az apróságok, vagy valami ronda titkot rejtenek? Természetesen ez a sok intrika vezet valahová, ami más hasonló filmekkel ellentétben meglepően sötét és depresszívé teszi a filmélményt. A film tematikája sajnos nem igazán lett kifejtve, egyszerre több dolgot is feldob a film, ami megmagyarázhat dolgokat, de egészen utolsó pár dialógusig nem tiszta az ok-okozat. Ennek ellenére kényelmetlen filmnek ez kiváló.

 
filmtro.hu   2022. 12. 18.

a nap véleménye

1
A görbe tükör

Klasszikus egyszernézős, és erősen megosztó film. Megosztó, mert a néző már a második figyelmeztető jelnél érzi, hogy mennyire rossz döntéseket hoznak a későbbi áldozatok, a negyvenharmadik villogó piros figyelmeztetésnél pedig már kifejezetten idege... teljes kritika»

 
Adikgashiik Nézhetetlen  2022. 10. 23.

a nap véleménye

1
Hagyd ki

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Minden blfszsgt, amit csak el lehet követni, azt elkövetik ebben a filmben. Ez a film elég átlagosnak indult az elején, mondhatni unalmasan. Két család megismerkedik külföldi nyaralásuk során, eltöltenek egy kis időt együtt, aztán végül “B” család me... teljes kritika»

 
Fulgentius   2022. 12. 29.

a nap véleménye

1
Lamento della Ninfa

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érdekes és elgondolkodtató. Bár meglehetősen nyomasztó volt, azt hiszem, a végére megértettem, mire gondolt a költő. Claudio Monteverdi Lamento della Ninfa című madrigálja nagyon nagy kedvencem. Ezért már az elején tetszett, hogy benne van, kíváncsi ... teljes kritika»

1
 
Tonyka   2023. 01. 05.

0
Gyenge, de annál sokkolóbb

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A bemutató megvett, ismét azt gondoltam, hogy egy menekülős thrillert kapunk. Több helyen olvastam, hogy mennyire kemény, mennyire durva. Ehhez képest őrült nehezen telnek a percek, gyakorlatilag egy órának kell eltelnie ahhoz, hogy történjék említés... teljes kritika»

 
Karsai Ádám   2022. 12. 29.

0
Borzalmas, ne nézd meg!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Többek között azért van annyi aberrált állat a világban, mert ilyen filmeket csinálnak. Kilencven perc totál unalom, tíz perc aberráltság. A film készítőinek hasonló jókat kívánnék, de én nem vagyok akkora állat, mint ők. Annyi azért engedtessék meg nekem, hogy szégyelljék magukat. A film elején a nagymama, kislány, takaró, doboz se füle, se farka. Én nem szoktam soha leszarozni semmit, de ez a film végtelenül felháborított. Nem találok szavakat. Tisztelettel, Karsai Ádám

A film összbevétele 196 202 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 651 080 forintot termelt. A hazai mozik összesen 9 301 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Christian Tafdrup harmadik nagyjátékfilmes rendezése.

(csd)
 

2022 januárjában, a Sundance Filmfesztiválon tartott világpremier előtt, a film jogait a Shudder, az AMC Networks vásárolta meg.

(csd)
 
A látogatás le sem tagadhatná skandináv mivoltát. Minden olyan jellegzetesség megtalálható benne, amit az északi országok filmjeivel azonosítunk. Az elkényelmesedett, társadalmi elvárásoktól gúzsba kötött felső középosztály kultúrájának kritikáját azonban a megszokottaktól eltérően tálalja. Christian Tafdrup egy lassan, de precízen építkező pszichológiai horrorban mesél a modern társadalom puhányságáról. De azért a skandináv rendezőtársaihoz hasonlóan a szatirikus hangnemet sem veti meg. A végeredmény viszont korántsem vicces, sőt. Ez az ultimate „minek mentek oda?” film. több»