Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Róbert Molnár   2020. 05. 18.

legújabb vélemény

Tetszik a film hangulata, valamint a korszellem. Végig tartja a feszültséget az emberben, és a vége is érdekes, fordulatos. Ennek ellenére valahogy nem ragadott igazán magával. Egyszer nézhető kategória.

 
Artemisia   2018. 10. 03.

Lehengerlő erejű dráma

Lehengerlő erejű dráma. Az Edgar Allen Poe-tól megszokott sötét szarkazmussal ábrázolja az őrület és az épelméjűség összemosódását . A film keserű iróniája, hogy az a páciens, aki talán a legmesszebbre rúgaszkodott a valóságtól, rátermettebben vezeti az intézetet, mint a törvényes igazgató, és hogy miután az "őrültek" magukhoz ragadták az irátnyítást és elfogalták a létesítményt, az jóval élhetőbb és emberségesebb hely lett, mint előtte volt. De a történet legnagyobb csavarát mégis maga a főhős, "Dr.Newgate" jelenti, aki a józan észt képviseli az önkényuralomra törő betegek és hidegszívű, könyörtelen orvosaik között. Minél erősebb azonosulási pontot jelent a doktor, annál nagyobb a meglepe... több»


 
Bogi87   2016. 05. 27.

Az elmegyógyintézetekben játszódó filmeket mindig valamiféle misztikusság, kiszámíthatatlanság lengi körül. Így volt ez a Stonehearst Elmegyógyintézet esetében is.

 
Berto49   2017. 04. 02.

Fiatal koromban nagyon kedveltem Poe írásait, talán ezt a novelláját is (Dr. Kátrány és Toll professzor módszere) olvastam, bár nem emlékeztem rá. Úgy gondolom, hogy kinőttem már az ilyen vadromantikus történetekből, vagy a film nagyon rossz, mert csak több részletben kínlódtam végig. Ben Kingsley, Michael Caine, Kate Beckinsale hiába szerepeltek, számomra roppant unalmas volt. Halványan rémlik egy Jókai novella, amiben szintén megfordult a világ, vagyis az őrültek az ápolók és fordítva.

 
Szilonka   2017. 05. 23.

Remek film volt, végig ott volt a feszültség a filmben. Több csavar is volt benne, amikor már azt hitted már mindent tudsz, jött egy újabb fricska a nézőnek.

Jim Sturgess
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Jim Sturgess
Ben Kingsley
Jim Sturgess
Kate Beckinsale
Ben Kingsley
Kate Beckinsale
Ben Kingsley
Kate Beckinsale
Jim Sturgess
Kate Beckinsale
 
Megtekintés: Ha szereted a komor, gótikus történeteket, amelyben nyikorgó ajtók mögött elhal a halálsikoly, akkor tegyél vele próbát. Engem végtelenül untatott. több»

A film összbevétele 2 478 806 dollár volt (imdb.com).

 

Sir Ben Kingsley második alkalommal alakít orvost egy elmegyógyintézetben a Viharsziget (2010) után.

(dulkap)
 

A film egy 1844-ben íródott Edgard Allan Poe novella alapján készült (The System of Doctor Tarr and Professor Fether).

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.