Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Bezárva (2022)

Shut In
Filmadatlap
 
10
Szereplők
2
Vélemények
14
Képek
9
Videók

Galéria (14)

Videók (9)

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 07.

legújabb vélemény

5
Azért végignéztem. Többet viszont nem fogom!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt szerencsém itthon, kényelmesen, a magyarországi mozi premier előtt már végignézni, hiszen az Egyesült Államokban már februárban kijött az ottani streaming szolgáltatóknál a film. Na, szóval... Horrorként aposztrofált, de egy sima thriller a film... teljes kritika»

1
 
himi85   2022. 02. 16.

0
Minimalista thriller maximum feszültséggel

D. J. Caruso a Disturbia és az Eagle Eye után újra megmutatta, hogy nagyon is ért a feszültség megteremtéséhez és a fenntartásához is. Bár most az említett filmek költségvetésének a töredéke állt csak rendelkezésére, ez sem okozott számára akadályt, egy pörgős, izgalmas, szinte végig egyhelyszínes thrillert vezényelt le, nem is akárhogyan. Az előző, The Disappointments Room című ultragagyi filmje bukása után már sztárokat sem kapott, teljesen ismeretlen színészek a Shut In főszereplői, de szerintem ez éppen hogy jót tett neki. Sokkal jobban bele tudjuk magunkat élni a hétköznapi egyedülálló anya helyzetébe, akit erőszakos drogfüggő férje a kamrába zár, míg 4 éves lányuk és fél éves kisfiuk a házban egyedül küzd a túlélésért. Az anyuka szerepében Rainey Qualley (Margaret Qualley nővérének első főszerepe) nagyon hiteles, végigizguljuk vele a film röpke másfél óráját. A tempó egyenletes, az izgalomban nincs megállás, a film egyszer sem áll le. A kislányát alakító Luciana VanDette-ről pedig még hallani fogunk, nagyon édes, ügyes gyermek, sehol sem túljátszott alakítása tovább erősíti az anyával való azonosulásunkat. Az operatőri munka is profi, a belső terek érdekes kamerabeállításokból ügyesen adják tovább a bezártság és reménytelenség érzését. Jó film, erős rendezéssel, ebből szerintem többet nem lehetett kihozni. 7,5/10.

A film 16 358 830 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 9 577 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Daily Wire első saját forgatókönyve alapján készült játékfilmje.

(csd)
 

A Daily Wire második nagyjátékfilmje.

(csd)
 
Jessica egyedülálló anyuka, aki csak arra vágyik, hogy új életet kezdhessen és nyugodt körülmények között nevelhesse két gyönyörű gyermekét. Egy nap azonban váratlanul felbukkan nála erőszakos exférje és annak társa, aki bezárja őt a kamrába, ahonnan látszólag nincs kiút. több»