2022.11.27 11:38 BRANTON Olvasottság: 210x
2

Gyenge thriller, Tv-filmes szaggal

D.J. Caruso neve felkeltette az érdeklődésemet. Egykoron olyan szuper filmeket rendezett mint a kevesek által ismert 1998-as Az ördög útja című filmet, az én egyik személyes kedvencemet, a 2004-ben bemutatásra került Életeken át című sorozatgyilkosos thrillert Ethan Hawke és Angelina Jolie főszereplésével. Volt még 1-2 középszerű, ámde minőségi filmje, utána pedig leadta a szintet. Nos, ez a film sem kivétel az utóbbi kategóriát tekintve. Főszereplőnk Jessica(Rainey Qualley) egy egyedülálló anyuka, aki egyedül nevel két kisgyermeket, Laineyt és Masont. Nem túl fényes múlttal rendelkezik, hiszen drogproblémái voltak, megjárta a rehabot, ecetera ecetera. Egy szép napon felbukkan szintén drogos és erőszakos exférje s annak szintén drogos és erőszakos barátja. Jessicának és gyermekeinek nem lesznek könnyű napjai...

A Bezárva című film alapötlete számos filmből lehet ismerős a néző számára. Láttuk ezt a sztorit már csavarosan, láttuk sablonosan is. Caruso filmje meg sem próbálja meglepni a nézőt, a szokásos panelekre épít, rendkívül konvencionális film ez. A gond csupán annyi, hogy 2022-ben járunk, ez már baromi unalmas, nem mellesleg egy gyengébb típusú megvalósítás is jellemzi a filmet. Annyira Tv-film hangulata van, mintha a Story4-en menne egy csajos estén, Szerdán 21 órakor 12+-os korhatárjelzéssel. Rainey Qualley annyira volt hiteles az új életet kezdő, megtört, ám mégis harcos anyuka szerepében, mint Kiszel Tünde egy szépségversenyen. Luciana VanDette, aki a kis Lainey szerepét játssza pedig soha nem lesz egy Dakota Fanning, egyszerűen borzalmas pofákat vág. A két drogos fickó figurája is elég elhanyagolható, csupán annyi megjegyzendő, hogy Sammy karaktere egész jól funkcionált volna, ha több játékidőt kap, bár Vincent Gallo még így is huszonötször színvonalasabb alakítást nyújtott mint a többiek, hogy a jelenléte jelentős idejében csak a kezét láthattuk. A forgatókönyv egyébként logikailag jól meg van írva, de fájdalmasan semmilyen. Nem izgalmas, abszolút nem feszült alkotás lett a Bezárva, többnyire gyenge színészi játékkal és jellegtelen sztorival megspékelve. Hasonló téma, alapfelállását tekintve kissé más, de lényegében megegyező panelekkel rendelkező, a pár éve bemutatott Vaksötét, amelyről példát lehetne venni a feszültségkeltést tekintve.

Gyenge thriller, Tv-filmes szaggal

Egy unalmas estére egyébként nem rossz választás D.J. Caruso idei filmje, a Bezárva. Többet vártam, sokkal kevesebbet kaptam, de legalább rövid volt.

68 Bezárva  (2022)

dráma | horror | thriller

Egy egyedülálló anya és két gyermekével együtt fogva tartja a nő erőszakos és agresszív volt férje. Jessica mindent megtesz, hogy megszervezze a szökésüket, mielőtt túl... több»

2