2023.01.09 19:37 Zsolt Szabó Olvasottság: 215x
3

Zseniális alkotás

Sokféle kritikát olvastam, jót is, és kevésbé jót is, én a jó kritikai oldalt erősítem. Mivel számomra ez a film erőteljes volt, és magával ragadó, ezért is imádtam mind a 134 percét, tudom teljesen, ez egy életrajzi film, és a Queen felemelkedését mutatja be, de nem mutatja be Mercury utolsó éveit, ami számomra hiányzik, ha már életrajzi filmről van szó, és túl tolja a melegség kérdésével a filmet, azt helyezi első helyre, és csak utána jönnek az igazi zenék, koncertek és Mercury megismerése. Szerintem Rami Malek teljesen megérdemelte a sok elismerést a filmmel kapcsolatban, mert magát a karaktert igen jól hozta. Együtt tudtam élni a filmmel.

Ezért is szoktam azt mondani, hogy minden embernek meg van a maga ízlése, az évek során számomra rá kellett jönnöm, hogy az életrajzi filmek, amikben emberi sorsokat mutatnak be, mindig is bejöttek, ahogy ezt a filmet is bármikor képes leszek megnézni, és tovább megyek, a top 100-as listán nálam ez a film biztos szerepel minden idők legjobb filmjei közt, az én ízlésemnek megfelelően. Így a Bohemian Rhapsody a Queen, zenéjük és rendkívüli énekesük, Freddie Mercury lábbal taposó ünnepe. Freddie dacolt a sztereotípiákkal és szétzúzta a konvenciókat, hogy a bolygó egyik legkedveltebb előadójává váljon. A film a zenekar felemelkedését követi nyomon ikonikus dalaikon és forradalmi hangzásain keresztül.

Zseniális alkotás

Páratlan sikereket érnek el, de egy váratlan fordulatban Freddie, sötétebb hatásokkal körülvéve, elkerüli a Queent szólókarrierje miatt. Miután sokat szenvedett a Queen közreműködése nélkül, Freddie-nek sikerül újra találkoznia társaival a Live Aid idején. Miközben bátran néz szembe a nemrégiben diagnosztizált AIDS-szel, Freddie vezeti a zenekart a rockzene történetének egyik legnagyobb fellépésén. A Queen egy örökséget bebetonoz, amely a mai napig inspirálja a kívülállókat, álmodozókat és a zene szerelmeseit. Aki még véletlenül nem látta, annak ajánlom tiszta szívből, nem fogja megbánni, egy igaz élmény. 7.1 Dolby Atmos hangrendszeren még nagyobb élményt nyújt a film. Így egyértelmű, hogy nálam ez a film befutó és 10/10-et ér. Mozizásra fel!

dráma | életrajzi | zenés

A Bohém rapszódia élénk és vibráló tablót fest a legendás Queen zenekar történetéről és a konvenciókra fittyet hányó, már-már polgárpukkasztó frontemberének, Freddie... több»

3