2023.01.30 21:18 Tonyka Olvasottság: 360x
2

Elpazarolt lehetőség

Az IMDb 6,7 értékelése miatt döntöttem a megnézése mellett. Megtekintés után kissé kíváncsian rákerestem a királyságra. Valóban létezett, ahogy az amazonok is, java részt összeollózták a felelhető infók alapján a történetet. Meglepődtem, hogy még Nanisca is létezett, sok apró részlet stimmelt.

Tehát egy jó kis alapanyag állt rendelkezése valami brutális, kegyetlen, véres harcos filmhez. Megvallom, az első kockákat látva azt gondoltam, itt egy újabb nőket kiemelő, mai trendnek megfelelő alkotás. Ezért lepődtem, meg, hogy bizony a valóságban is félelmet keltő, harci sikereket elérő osztag volt. Valami mégis elcsúszott, mert habár jó a történet, pici csavart is belevisznek, mégsem működik jól.

Elpazarolt lehetőség

A dinamika elég zötyögős, jelentéktelen dolgok nagyobb időt kapnak, mint amik esetleg érdekesebbek lennének. A kiképzésből szinte semmit nem látunk, hipp-hopp az utolsó próbánál találjuk magunkat, ami elég komolytalannak tűnik a súlyához képest. Az afrikai törzsi hangulat átjön, néha talán túlzásba viszik a harci táncot, kántálást. Ettől függetlenül hozzáad, hogy átérezzük az igazi fekete Afrika hangulatát. Pár harci koreográfia rendben van, míg mások elég gyengécskék. Hiába, látszik, hogy nem az igazi amazonok harcolnak. Néha picit unatkoztam. A fényképezés csodás, szépek a színek, a kontraszt első rangú. Néha látni a CGI hátteret, de ritkán lehet kiszúrni. Komoly színészi játékról nem beszélhetek, a közepes szinten mozog minden főbb szereplő. Egynek elmegy, de az IMDb ezúttal felülértékelte. Egyéb dolgok jelentéktelenek, ahogy az aprócska szerelmi szál is. Érzelmileg nem tudtak bevonni, nem izgultam senkiért, így a kiemelt veszteség miatt sem búslakodtam.

akció | dráma | történelmi

Egy történelmi eposz, amelyet a Dahomey Királyság, Afrika egyik legerősebb államának 18-19. században történt eseményei ihlettek. Nanisca (Viola Davis) egy kizárólag nőkből... több»

2