Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
53%

The Woman King – A harcos (2022)

The Woman King
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
26
Képek
4
Videók

Galéria (26)

Viola Davis
John Boyega
Viola Davis
Viola Davis
Thuso Mbedu
Sheila Atim
Lashana Lynch
Thuso Mbedu
Viola Davis
John Boyega
Lashana Lynch
Sheila Atim
Lashana Lynch
Thuso Mbedu
Viola Davis
Viola Davis
Viola Davis
Viola Davis
John Boyega
Lashana Lynch
Viola Davis
Viola Davis
Lashana Lynch
Sheila Atim
Viola Davis
Thuso Mbedu
Lashana Lynch
Viola Davis
Viola Davis

Videók (4)

 
Ahoj poplacsek   2023. 05. 29.

legújabb vélemény

0
Ehh…

Mondjuk 4/10. A történet egynek jó volt, viszont a megvalósítás tele volt klisékkel, és némi giccsparádénak éreztem. Valahogy olyan volt, ahogy egy utazási irodával utazó turistacsoport képzeli az afrikai idillt a folklórest alapján. A feketék leginkább polinéz, karibi és USA-beli gyorséttermi arcok voltak, a kora 19. századi afrikai nők kis shortot viseltek, és olyan párbeszédek hangzottak el, hogy „nem a konyhában vagyunk, ne úgy vágd, mint a kivit”, meg hogy „úgy mozog, mint egy lajhár”. A kivi kínai eredetű gyümölcs, kis új-zélandi kitérővel, nem ismerhették, hasonlóan a lajhárhoz, amely meg egy dél-amerikai emlős. Valahogy az intelligencia se hatotta át az egészet, a dialógusok faék egyszerűek voltak. Nem mindenkinek ajánlott a megtekintése.

 
Tonyka   2023. 01. 30.

a nap véleménye

2
Elpazarolt lehetőség

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az IMDb 6,7 értékelése miatt döntöttem a megnézése mellett. Megtekintés után kissé kíváncsian rákerestem a királyságra. Valóban létezett, ahogy az amazonok is, java részt összeollózták a felelhető infók alapján a történetet. Meglepődtem, hogy még Nan... teljes kritika»

 
Artemisia   2023. 02. 25.

3
Amazonok birodalma

Az egykori Dahomey Királyság a mai Benin területén feküdt, és egészen a 20.század elejéig fennállt. A kicsiny, törzsi jellegű királyság annál gazdagabb történelemmel és kultúrával rendelkezik, melynek legjellegzetesebb szimbólumai a hadsereg kizáróla... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2023. 04. 22.

2
A hozzá nem értők

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szinte sejtettem. A hozzá nem értők és a hölgyek felpontozzák, a többiek, plusz a hozzáértők lehúzzák ezt a gyenge, klisés, unalmas filmet. De miről is hadoválok itt? A 17. és a 19. század között Dahomey királysága volt az egyik legnagyobb és legv... teljes kritika»

1
 
Török389133   2023. 05. 20.

0

Kicsit túl hosszú volt, és még így is alig volt benne harc, ami a címe alapján csalódás lehet sokaknak, de technikailag nagyon jól meg van csinálva, látszik, hogy nem streamingre készült, hanem egy igazi mozifilm, ami manapság sajnos már elég ritka. Nem kiemelkedő, de mindenképpen jó film.

 
barics01   2023. 02. 03.

0

Az utóbbi idők egyik legjobb filmje volt, Viola Davis nagyszerű alakításával. Nagyon jól hozta a megtört, nagy tiszteletben álló, karizmatikus tábornok karakterét. Az elejétől a végéig izgalmas volt, lekötött. Érdemes megnézni.

A film összbevétele 19 000 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 735 460 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 418 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatása 2021 végén kezdődött Dél-Afrikában, de a COVID-19 járvány Omicron-változatának hulláma miatt félbeszakadt. A forgatás néhány hétre leállt, de a plusz időt a nagy csatajelenet próbálására és tökéletesítésére használták fel.

(csd)
 

Lupita Nyong'o-nak ajánlották fel először Izogie szerepét, amelyet végül Lashana Lynch kapott meg.

(csd)
 

Az agojie nagyon is valóságos alakulat volt, amely több mint egy évszázadon át létezett, és a popkultúrában is rengeteg értelmezést inspirált, a legjelentősebb talán a Dora Milaje a Fekete Párducból.

(csd)
 

Mivel a dahoméiak több millió rabszolgát adtak el az atlanti rabszolga-kereskedelemben (Amerikába szánt rabszolgák), ezért ma minden hatodik afroamerikai vérvonalát a dahoméiak által foglyul ejtett vagy rabszolgaságba született rabszolgákra vezethetik vissza.

(csd)
 

Az agojie-k mozgásának és fegyverhasználatának alapjait illetően Stevens, Daniel Hernandez kaszkadőrkoordinátorral és a csapat többi tagjával együtt a Kalira támaszkodott, egy olyan harcrendszerre, amely a Fülöp-szigetekről származik, és amely az ütő- és éles fegyverek, valamint a drámai ízületi zárak és a megragadás változatosságát hangsúlyozza.

(csd)
 
A Wonder Woman themüszkirai amazonjai elbújhatnak az Agojie mögött: a nyugat-afrikai Dahomey királyság nőkből álló hadserege a XVII. és XIX. század között tartotta rettegésben a gyarmatosítókat és a rivális törzseket. Az előttük tisztelgő film akkor működik igazán jól, ha nem kérjük rajta számon a történelmi hitelességet. több»