Egy történelmi eposz, amelyet a Dahomey Királyság, Afrika egyik legerősebb államának 18-19. században történt eseményei ihlettek.
Nanisca (Viola Davis) egy kizárólag nőkből álló katonai egység vezetője, Nawi (Thuso Mbedu) pedig egy fiatal, de ambiciózus és készséges újonc.
Együtt indulnak… több»
Az IMDb 6,7 értékelése miatt döntöttem a megnézése mellett. Megtekintés után kissé kíváncsian rákerestem a királyságra. Valóban létezett, ahogy az amazonok is, java részt összeollózták a felelhető infók alapján a történetet. Meglepődtem, hogy még Nan... teljes kritika»
Így látatlanba borítékolom, hogy a film történeteként egy oltári nagy hazugság várható, mert a dahomeyi amazonok története minden, csak nem hősi eposz. A mindenkori uralkodó hatalmát védték, akinek a legfőbb bevételi a forrása a rabszolga-kereskedele... több»
A film forgatása 2021 végén kezdődött Dél-Afrikában, de a COVID-19 járvány Omicron-változatának hulláma miatt félbeszakadt. A forgatás néhány hétre leállt, de a plusz időt a nagy csatajelenet próbálására és tökéletesítésére használták fel.
(csd)Lupita Nyong'o-nak ajánlották fel először Izogie szerepét, amelyet végül Lashana Lynch kapott meg.
(csd)Az agojie nagyon is valóságos alakulat volt, amely több mint egy évszázadon át létezett, és a popkultúrában is rengeteg értelmezést inspirált, a legjelentősebb talán a Dora Milaje a Fekete Párducból.
(csd)Mivel a dahoméiak több millió rabszolgát adtak el az atlanti rabszolga-kereskedelemben (Amerikába szánt rabszolgák), ezért ma minden hatodik afroamerikai vérvonalát a dahoméiak által foglyul ejtett vagy rabszolgaságba született rabszolgákra vezethetik vissza.
(csd)Az agojie-k mozgásának és fegyverhasználatának alapjait illetően Stevens, Daniel Hernandez kaszkadőrkoordinátorral és a csapat többi tagjával együtt a Kalira támaszkodott, egy olyan harcrendszerre, amely a Fülöp-szigetekről származik, és amely az ütő- és éles fegyverek, valamint a drámai ízületi zárak és a megragadás változatosságát hangsúlyozza.
(csd)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »