2023.01.31 10:24 Zsuzsanna395645 Olvasottság: 339x
0

Depresszív a köbön

Hát, ha van valaki, aki annyira csodálta ezt a nőt, mint én, és aki a létező összes könyvet elolvasta róla, lehúzza, az én leszek most.

Nagyon depresszív. Nem baj ez, hiszen az élete sem volt csupa vidámság, itt mégis fojtogatott, holott azért nem volt ennyire rossz a helyzet. Vagy a színésznő nem jött be hozzá, pedig odatette magát, tényleg. Történelmileg is hibás. És egyáltalán nem éltek már semmilyen szexuális életet, amikor a fia már felnőtt volt, nem is találkoztak a férjével. Erzsébet 16-21-22 éves koráig négyszer szült, így megtagadta az együttléteket a férjével, mivel valahányszor együtt voltak, terhes lett. Sisinek semmi fogalma nem volt a szexről, nemhogy szexuális vágyai legyenek a férjével. A férje se volt egy lepedőakrobata, hiszen az esküvője előtt prostituáltak hozatott Zsófia neki, hogy tudja, mi is a szex. De hát hogyan is kívánta volna a férje, mikor 172 cm magasságához 45 kilós, anorexiás alkat társult. Itt a filmeben ez a nő szinte kövér volt a valósághoz képest. Valóban volt egy férfi az életében, akivel nagyon jóban volt, egy angol úr, de nem vonzódtak egymáshoz, pusztán plátói kapcsolat volt, inkább szellemi szinten rajongtak egymás tudásáért, akárcsak Andrássyval, soha nem is lett volna lehetősége kettesben maradni egy idegen férfival, mindig voltak körülötte testőrök, nemcsak az udvarhölgyek. Semmi ilyesmire nem is lett volna lehetősége, hogy kettesben csókolózzon titokban egy férfival. Voltak utalások a napi rutinjára, de édeskevés, azon kívül, amit tudunk. Nem volt ennyire depresszív típusú nő, hiába a sok elvárás. Korának modern nője volt, okos, felvilágosult. És a végén a hajóról való leugrást meg abszolút nem értettem.

Depresszív a köbön

Szegényes volt a díszlet, kevés. Ennél azért pofásabb volt az a kastély, mintha nem kaptak volna engedélyt forgatni a dísztermekben, csak az alagsorban.

82 Fűző  (2022)

dráma | életrajzi | történelmi

Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné kulcszerepet töltött be az Ausztria és Magyarország közötti kiegyezésben, szerepe mára azonban sokkal inkább jelképessé... több»

0