2023.02.16 08:36 JRD Olvasottság: 1306x
1

3,5*

Nem horror. Tekinthetjük thrillernek, lélektani kriminek, figyelemfelkeltő sorozatnak, néhol horrorba illő pillanatokkal.

Nem ültem le nagy elvárásokkal így különösebben nem is lepett meg, hogy a tinik nyomozzák ki a dark web egyik sötét titkát. A felnőttek pedig mint a hülyék, csak lesnek, miközben hullanak a kamaszok. Az első részt nézve az jutott eszembe, hogy itt szó sincs semmi misztikusról, még ha igyekszik is azt elhitetni. A tény, hogy appot töltenek le és hogy az app mindent tud róluk valamelyest megsúgta, hogy itt bizony kémkedés, adatlopás és egyebek állnak a háttérben. A nyitójelenetben lévő tévés résznél meg abszolúte a manapság oly divatos face-appok ugrottak be. A vontatott kezdés után kissé felpörögtek az események, de azért megmaradt a brit sorozatokra jellemző hangulat.

3,5*

Egy biztos: ez a film remekül bemutatja, hogy a dark web (nem összekeveredő a deep webbel) milyen komoly és/vagy gyilkos veszélyeket rejt magában. A dark web (ne szépítsük és ne is romantizáljuk) egy nagyon veszélyes hely. Évente több milliárd dollárba kerül világszerte az ellene való védekezés. Mert a kibertérben nemcsak a jó dolgok, az ismeretterjesztő dolgok látnak napvilágot, hanem törvénytelen vagy épp gyilkos gondolatok is. És nem dughatjuk a homokba a fejüket azzal, hogy a srácaink úgysem találnak rá. De. Rátalálnak. Vagy a dark web talál rájuk. A zenéje egyébként nagyon jó. Ma már klasszikusnak mondható számok tiszteletteljes feldolgozásai. Kifejezetten élvezet volt hallgatni.

Szerintem egyszer tutira érdemes megnézni. Hogy el fog gondolkodtatni, az is biztos. De ne rám hallgass, nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

dráma | horror | thriller

A középiskolát követő hosszú, forró nyáron játszódó sorozat. A szabadidejüket töltő tinik barátságába beszivárog a Vörös rózsa alkalmazás, amely az okostelefonjaikban... több»

1