2023.03.02 21:59 Zsolt Szabó Olvasottság: 216x
4

Creed visszatért!

Már tudjuk, Rocky Balboa (Sylvester Stallone) nélkül is tudnak jó filmet forgatni, ez bizonyítja azt, hogy Winkler és Chartoff producerek így gondolták. Részemről megvettek a film alapján. Igaz, Sly maradt a filmben háttérben, mint producertárs, és nem kisebb alkotók társultak a projekthez, mint Ryan Coogler (Fekete Párduc-filmek), így a minőség garantált lehetett. Ráadásul a Warner azt is bekockáztatta, hogy a címszereplő, Michael B.Jordan lett a rendezője is a filmnek, így a kamera túloldalán debütált, és ahogy írtam már, nem vallott egyáltalán szégyent.

Megugrotta azt a bizonyos lécet, letett ez az alkotói gárda egy minőségi drámát, ami végülis az emberi oldalt megint izgalmasan boncolgatta, hisz az ember múlt nélkül nem létezik, és végülis a film ezt boncolgatja, és igen jól. A filmben a vágások ill. az operatőri munka fergeteges, tetszenek, amit a kamera mozgásokkal csináltak, a film eseménye pörgős a maga cirka 2 órájával. Nem hagyja az ember figyelmét lankadni, és ahhoz képest, hogy ez már a 3.része a sorozatnak, erőteljes lett, sőt ki merem jelenti, hogy jobb, mint a második rész.

Creed visszatért!

A film zenéje pazar, vagyis teljesen jól idomul a film atmoszférájához, és a végső (boksz) csatát igen lenyűgözővé tették, amit nem máshol forgattak, mint a neves LA Dodgers stadionjában, Glandale-ben. Jonathan Majors (Hangya és a Darázs 3. – Kvantumánia) szerintem megint jól hozza a „rosszfiús” imidzsét a filmben, lehet vele szimpatizálni, de részemről a film forgatagába elveszített, és átálltam Creed oldalára. Egy szó mint száz, a filmet látni kell, erőteljes alkotás, jó vágói munkával és zenei aláfestésekkel. A véleményem egy 8/10-es értékelés. A mozijegy árát egyértelműen megéri, és IMAX minőségben is megtekinthető, többek közt. A történet különben hajaz minimálisan a Rocky (1976) filmre, mivel arról szól, hogy miután uralta a bokszvilágot, Adonis Creed (Michael B. Jordan) visszavonultan él, de karrierjében és családi életében is virágzik. Amikor váratlanul felbukkan egy gyerekkori barátja, az egykori bokszcsoda, Damian (Jonathan Majors), aki hosszú börtönbüntetése után alig várja, hogy bebizonyítsa, megérdemli a ringbe kerülést. Az egykori barátok szembenézése több mint harc. A végeredmény eldöntéséhez Adonisnak a jövőjét kell megfontolnia, hogy megküzdjön Damiannal, egy olyan harcossal, akinek nincs vesztenivalója. Jó mozizást a filmhez! Bátran tudom ajánlani.

75 Creed III  (2023)

dráma | sportfilm

Miután Adonis Creed (Michael B. Jordan) átvette a hatalmat a bokszvilágban, karrierje és családi élete egyaránt virágzik. Addig, amíg gyermekkori barátja, Damian (Jonathan Majors)... több»

4