2023.04.01 00:47 Timon Olvasottság: <100x
0

Csúcs Star Wars!

A hype van ezzel. :) Na de miért is? Az első évada forradalmi áttörést hozott a Star Wars világába, elsősorban vizualitás, valamint történetmesélés terén. Kánonidővonal szerint A jedi visszatér és Az ébredő Erő között játszódik (ha csak a filmeket nézzük). Ez úgy 30 év, ami nem maradhat kihasználatlan. És az idővonal közben való elmesélés már nem egyszer tett jót a Star Warsnak, pl. az előzménytrilógia, a Clone Wars, a The Bad Batch, az Andor, a Lázadók, a Zsivány Egyes, a Solo, a sok könyv, képregény, játék stb. Ezek mind egyre becsesebbé teszik a Star Warst, holott elég magas színvonalról indult és szépen tartja. A második évad színvonalasan folytatta ezt az érdemi univerzumépítést régi és új szereplőkel, egyesek ott jöttek először élőszereplősbe, aztán Boba Fett spin-offjában. Szerencsére ezek nem kizárólag az ún. „fan-service”-ből tevődnek össze. Ezt legjobban ez az évad bizonyítja: kevésbé lehet ebben fellelni olyan helyszíneket, amelyek a régebbi SW-filmek helyszíneit újítanák meg, ugyanakkor továbbra is sok érdekes lényt láthatunk. És az e heti részben tiszteletét tette valaki a Lázadókból, ha csak egy cameo erejéig is. Jóságos Tervezőm, mi lesz itt? Szinte megszámlálhatatlanul sok elem van ebben, éppen ezért annyira különleges ez a Mandoverzum. Ebbe ugye beletartozik a Boba Fett könyve is, és persze az eljövendő rengeteg sorozat is.

De ez az eddigi legmandalorisabb, hogy úgy mondjam. Itt már nem bujkálnak, mint amikor kevésbé járták a napvilágot és zárt körben tartották a kultúrájukat, hanem igazi harcos nép, akárcsak egykor. Din Djarin újra járja Mandalore útját, Grogu pedig változatlanul imádnivaló. :) Róla is sokat megtudtunk, főleg, hogy ki mentette meg. Ezen a ponton örültem, hogy Ahmed Best visszatért, és mennyire vele van az Erő. Biztos sokat fogunk még megtudni Grogu háttértörténetéből. Közben hirtelen Bo-Katan lett talán a legérdekesebb karakter. Ami még nagyon tetszett, az Coruscant volt: úgy hatott, mintha nem filmesek csinálták volna, hanem a messzi-messzi galaxisban forgatták volna. Tényleg olyan, mintha egy olyan bolygón lennénk, ami egy hatalmas város önmagában.

Csúcs Star Wars!

Bárhova is vezet ezen sorozatok együttese, minden bizonnyal az lesz minden Star Wars abszolút fináléja. Most viszont egyenlőre csak élvezzük ezt, elvégre „This is the way!”

10/10

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Újraegyesülve a mandaloriak és Grogu folytatják útjukat egy olyan galaxisban, amelyet már nem a törvények uralnak. Miközben régi szövetségesekkel találkoznak és új... több»

0