2023.04.02 09:18 Crystaldeer Olvasottság: 233x
1

Itt minden a feje tetejére fordul

A franciák értenek a káosz teremtéshez, ez ebben a filmben sincs másképp. Családi és személyes érzelmi drámákon túl persze meg van fűszerezve azzal a sajátos francia humorral, ami nélkül részemről eléggé nézhetetlen lett volna. Hisz önmagában nem túl sok minden történik a filmben. A történet egy véletlenül talált terhességi teszt köré épül, és hát szerintem a legtöbb néző tudja már az elején, hogy vajon kié lehet, de azért menjen még ezzel A teszttel egy kicsit a kavarás, na meg hát aztán majd mások is rendesen kavarnak közben egymással.

Akiről azt hittük, boldog kapcsolatban él, arról kiderül, hogy boldogtalan, akit meg a saját szülei is csak egy strébernek gondolnak, akinek még barátnője se volt soha, kiderül, hogy az egyik legnépszerűbb srác a csajok körében. Itt már kicsit szerintem túl volt tolva. Valahol hiányzott belőle az igazi háttértörténet. Nem tudjuk meg, mi a valódi ok, amiért Laurent, az apa megcsalja Annie-t, az anyát, bár néha azért Annie megmutatja a kibírhatatlan oldalát.

Itt minden a feje tetejére fordul

De azt sem tudjuk végül meg, hogy vajon mi lesz most majd azzal a születendő gyerekkel, hiszen Poupi még maga is gyerek. Francia vígjátéknak se annyira erős, inkább csak egy teljesen átlagos filmnek mondanám, ami valószínűleg hamar eltűnik a süllyesztőben. Megértem azt is, hogy Sia Furler Out now című dala a család közös slágere, de elég lett volna, ha csak egyszer éneklik el. Illetve volt egy jelenet, amit szintén nem tudtam hova tenni: az iskolai teremben dohányzó tanár. Ezt valami fricskának szánták, hogy dohányzik az illető a közintézményben, vagy ő valami vezető volt, aki mondhatni mindent megtehet? Persze egy filmben bármi lehet, de én akkor is furcsálltam. Én jóval többet vártam ettől a filmtől, és sajnos eléggé csalódás lett a vége.

60 A teszt  (2021)

vígjáték

Annie teljes harmóniában él családjával. Férjével boldogok, felnövő gyermekei pedig egyre sikersebbek abban, amit csinálnak. Az asszony életét azonban teljesen felborítja egy... több»

1