60% 42 szavazat
A teszt

A teszt

Le test
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
12
Szereplők (12)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Annie teljes harmóniában él családjával. Férjével boldogok, felnövő gyermekei pedig egyre sikersebbek abban, amit csinálnak. Az asszony életét azonban teljesen felborítja egy pozitív terhességi teszt.

(csd)

Forgatókönyvíró: Noé Debré, Emmanuel Poulain-Arnaud
Ország: Franciaország
Premier: 2021.08.26. | HBO Max (2023.03.23.)

Hol nézheted

Joaquim Fossi
Alexandra Lamy
Philippe Katerine
Alexandra Lamy
Philippe Katerine
Philippe Katerine
Alexandra Lamy
Alexandra Lamy
 
2024.01.16 cynicalrealist

legújabb vélemény

Kell a francia gógyi

Ha ugyanezt a filmet Amerikában vagy Olaszországban forgatják le, akkor maximum egy átlagos családi dráma lenne, elpufogtatott hétköznapi üzenetekkel. A franciák azonban ezt a sztorit is fel tudták dobni, és már-már zseniálissá formálni a történetet és annak elmesélését. Műfajilag így sem aggatnám rá száz százalékosan a vígjáték címkét, mert bár vannak történetelemek, amelyekkel egyértelműen a komédia irányába billentik az alkotók a produkciót, több olyan (mély) kérdést is feszeget is a film, amit el lehetne ugyan viccelni, de nem feltétlenül lenne érdemes. E kettősség miatt nem jár csupán az öt csillag, annak ellenére sem, hogy kiváló zenék szólnak a filmben, és külön pont jár azért, ahogyan az egyiket a család is interpretálja a történet során. Persze, azért vannak elnagyolt részek is, de mivel a fő üzenet az, hogy a család a problémák ellenére is család, és ha a családtagok összetartanak, akkor minden probléma megoldható, ezért ezek is megbocsáthatók. Összességében a film nálam átment a teszten, nem is akármilyen minősítéssel.

0
 
2023.04.02 Crystaldeer

a nap véleménye

Itt minden a feje tetejére fordul

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A franciák értenek a káosz teremtéshez, ez ebben a filmben sincs másképp. Családi és személyes érzelmi drámákon túl persze meg van fűszerezve azzal a sajátos francia humorral, ami nélkül részemről eléggé nézhetetlen lett volna. Hisz önmagában nem túl... Teljes kritika

1
 
2023.03.27 DarkLion

Érdekesnek találtam, hogy gyakran tabuként kezelt témákat képesek könnyedén és már-már normálisan kezelni a filmben. Már csak ezért is felkeltette az érdeklődésemet és érdemes volt megnézni.

0
 
2023.04.11 mahrcs

Alantas ösztönlény

Ez a film egy igazi mai selejt. Olyan dolgokról beszél természetesen ami teljesen természetellenes; az egyik tinédzser napont 50 csajjal fekszik le, akár lánytestvérekkek is, akik ehhez jó pofát vágnak. A 16 éves kislány abortuszon esik át, ettől milyen ügyes... az életet és az emberi kapcsolatokat, a családot egy értéktelen cserélhető semminek mutatja. Engem elborzasztott

0