2023.05.23 22:06 Eszter 79 Olvasottság: 855x
2

Gazdag mondanivaló

Ma láttam ezt a gazdag mondanivalóval rendelkező filmet. Lassú felépítésű film, de megéri végignézni. Hamis vád alapján perbe fogják a színesbőrű fiatalembert, egy fehér ügyvéd vállalja el a védelmét. Gregory Peck nagyot alakít, mint ügyvéd és mint édesapa is, aki egyedül neveli a gyermekeit. Próbálja megóvni gyermekeit az előítélet negatív hatásaitól. Azt akarja tanítani nekünk, hogy ne bántsuk az éneklő madarakat, mert azok nem bántják a termést, csak kiéneklik a szívükben lévő érzelmeket.

Megszemélyesítették a film készítői a feketerigót, a fiatal színesbőrű férfit tartják a feketerigónak. A tárgyaláson több hamisságra is fény derül, többek között, hogy nem volt orvosi látlelet arról, hogy a lányt megerőszakolták volna. A másik furcsa dolog számomra, hogy a lány nem mond semmit arra, hogy csakis az igazat vallja. A fiatal nő együtt él részeges apjával és testvéreivel. A környéken sehol egy hozzá illő fehér férfi. Ezért kínálkozik az alkalom, amikor a színes bőrű fiatalember felajánlja a segítségét. Bár ne tette volna.

Gazdag mondanivaló

Amikor elítélték és vinnék át egy biztonságos börtönbe, megszökik, de lelövi a lány apja. Nem tudom, hogy elégtételnek lehet-e tekinteni, hogy aki kioltotta a fekete fiatal férfi életét, az beledől a késébe. Nagy valószínűséggel mondható ki, hogy nem, azzal már nem lehet visszahozni azt a jó embert az életbe.

Az egyik legnagyobb tanúsága a filmnek, hogy az előítélet elvakulttá teszi az embert, és olyan cselekedetre készteti, ami ellentmond a józan észnek, és akár gyilkosságig is fajulhat a dolog. A történet délen játszódik, ahol igen erős az előítélet a mai napig. Akit érdekel ez a téma, annak szívesen ajánlanám a Ha ölni kell című filmet, a Halálsoront stb. A szinkron is sokat emelt az amúgy is tartalmas film színvonalán.

dráma | krimi

AZ 1930-as évek déli államaiban dúl a fajgyűlölet. Amikor egy kisvárosban megerőszakolnak egy fehér nőt, mindenki szentül hiszi, hogy az elkövető csakis fekete lehetett. A... több»

2